Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής η Πρόεδρος του Οίκου ZOLOTAS

Απονομή τιμητικής διάκρισης από το Γαλλικό Κράτος στην Κα Marianne Le Clère - Papalexis.

Η Πρόεδρος του Οίκου ZOLOTAS κ. Marianne Le Clère – Papalexis, τιμήθηκε με μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διακρίσεις από το Γαλλικό Κράτος και τον πρωθυπουργό François Hollande για το κοινωνικό της έργο, την προσφορά της στην Τέχνη αλλά και την πολύτιμη συμβολή της στις Ελληνογαλλικές σχέσεις, με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Η απονομή έγινε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 στη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας από τον Γάλλο πρέσβη Jean Loup Kuhn-Delforge.

H Κα Marianne Le Clère – Papalexis γεννήθηκε στη Γαλλία και σπούδασε Ιστορία των διακοσμητικών τεχνών στο Παρίσι. Ανακάλυψε την Ελλάδα μέσα από τα βιβλία ως μαθήτρια λυκείου, στη συνέχεια όμως «ερχόμενη στη χώρα το 1974, γνώρισα τη βαθύτερη ψυχή αυτού του τόπου, τη γενναιοδωρία, την αδελφικότητα και τη διαχυτικότητα των κατοίκων της», όπως είπε η ίδια στην ευχαριστήρια ομιλία της.

Μετά από έγκληση του Καθηγητή Ξενοφώντος Ζολώτα, έγινε μέλος της οικογενειακής επιχείρησης που φέρει το όνομά του και ανακάλυψε τον ιδιαίτερο κόσμο του Οίκου ZOLOTAS, του κοσμηματοποιού του οποίου η μοίρα ως δημιουργού συνδέθηκε άρρηκτα από το 1895 με τον μοναδικό πολιτισμό αυτής της χώρας.

Σήμερα, ως Πρόεδρος αυτού του Οίκου, ηγείται ομάδων δημιουργών, καλλιτεχνών και κοσμηματοποιών, επενδύει όλη της τη δημιουργικότητα σε έναν κλάδο όπου το συναίσθημα, η επιθυμία και η γοητεία αποτελούν την φύση της τέχνης του κοσμήματος.

«Έχω μια αποστολή: να μεταδώσω την παλιά τεχνογνωσία, να προστατεύσω τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Ευρώπη, αλλά και να προβάλλω στο μέλλον όλα όσα συμβολίζει ένας Οίκος με περισσότερα από 100 έτη σταθερής παρουσίας.»

Την τελετή ακολούθησε δεξίωση παρουσία της οικογενείας της τιμώμενης, καθώς και προσωπικοτήτων του πολιτισμικού , πολιτικού και επιχειρηματικού ελληνογαλλικού χώρου.