Οι υψηλοί ελληνικοί στόχοι της Media Markt

Οι υψηλοί ελληνικοί στόχοι της Media Markt

Αύξηση των μεριδίων και ενδυνάμωση των διαδικτυακών αγορών με στόχο την κορυφή της αγοράς.

Με οκτώ χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην τοπική αγορά, η Media Markt συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία και βελτιώνει τα μεγέθη της σε πείσμα της γενικευμένης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και που έχει συρρικνώσει το μέγεθος της αγοράς κατά 60% σε σχέση με το 2008.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Κατραβάς, τα μερίδια της αλυσίδας σήμερα κινούνται στο 11% με 12% και στόχος είναι να γίνει η πρώτη δύναμη στον τομέα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Σε αυτό το πλαίσιο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του e-business μοντέλου της καθώς και στην ενίσχυση των δικών της προϊόντων που αφορούν σε 4 ξεχωριστά brands και αναμένεται να κατακτήσουν την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Διαβάστε ακόμη: Οι εταιρείες-μαγνήτες των αποφοίτων

Από τον Απρίλιο του 2013 η Media Markt απέκτησε το online shop της. Από τότε, τονίζει ο κ. Κατραβάς, όλοι οι καταναλωτές, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές τιμές και την αγοραστική εμπειρία της Media Markt η οποία εγγυάται διαδικτυακές αγορές με απόλυτη ασφάλεια στη συναλλαγή και ισχύ όλων των καταναλωτικών δικαιωμάτων (π.χ. εγγύηση). Έτσι, με δέκα φυσικά καταστήματα σε στρατηγικά σημεία της Ελλάδας και το ηλεκτρονικό κατάστημα, ο πελάτης ψωνίζει ό,τι ώρα επιθυμεί και όπως τον βολεύει.

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σχέσης που έχει η Media Markt με την τεχνολογία, «αγάπη» τη χαρακτηρίζει ο κ. Κατραβάς, η εταιρεία συμμετείχε και υποστήριξε τις εκδηλώσεις με τίτλο «Η Βραδιά του Ερευνητή» που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου» μαζί με 18 ερευνητικούς φορείς, πανεπιστήμια και οργανισμούς που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του.