Υψηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη της Maersk το β’ τρίμηνο

Υψηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη της Maersk το β’ τρίμηνο
epa05566240 (FILE) A file photo dated 11 March 2009 showing an aerial view of Maersk Sealand container ship berthed at the Busan Container Terminal in Busan Port, South Korea. South Korea's Ministry of Trade, Industry and Energy said 02 October 2016 that exports from South Korea declined 5,9 per cent to 40.9 billion USD in September 2016, when compared with the same period in 2015. Imports to South Korea also fell for the same period, and amounted to 33.8 billion USD. EPA/JEON HEON-KYUN *** Local Caption *** 01662649
Παρά τη δυσμενή επίπτωση της «απότομης πτώσης των όγκων» το β’ τρίμηνο, με μείωση του κύκλου εργασιών κατά 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο λόγω του «παγώματος» της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Maersk αναβάθμισε το guidance της για το σύνολο το έτους.

Η Maersk, η μεγαλύτερη εταιρεία container shipping του κόσμου, ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα αποτελέσματά της το β’ τρίμηνο και είπε πως αναμένει αύξηση της ζήτησης το γ’ τρίμηνο, ωστόσο προειδοποίησε για «σημαντική πτώση» για το σύνολο του έτους.

Παρά τη δυσμενή επίπτωση της «απότομης πτώσης των όγκων» το β’ τρίμηνο, με μείωση του κύκλου εργασιών κατά 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο λόγω του «παγώματος» της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Maersk αναβάθμισε το guidance της για το σύνολο το έτους.

Η δανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 25% στα EBITDA β’ τριμήνου στα 1,7 δισ. δολάρια, έναντι των 1,575 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Για το σύνολο του 2020 αναμένει τώρα EBITDA 6-7 δισ. δολαρίων, έναντι των 5,5 δισ. δολαρίων που ήταν το αρχικό της guidance.