Υψηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη της Maersk το β’ τρίμηνο

Παρά τη δυσμενή επίπτωση της «απότομης πτώσης των όγκων» το β’ τρίμηνο, με μείωση του κύκλου εργασιών κατά 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο λόγω του «παγώματος» της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Maersk αναβάθμισε το guidance της για το σύνολο το έτους.

Η Maersk, η μεγαλύτερη εταιρεία container shipping του κόσμου, ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα αποτελέσματά της το β’ τρίμηνο και είπε πως αναμένει αύξηση της ζήτησης το γ’ τρίμηνο, ωστόσο προειδοποίησε για «σημαντική πτώση» για το σύνολο του έτους.

Παρά τη δυσμενή επίπτωση της «απότομης πτώσης των όγκων» το β’ τρίμηνο, με μείωση του κύκλου εργασιών κατά 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο λόγω του «παγώματος» της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Maersk αναβάθμισε το guidance της για το σύνολο το έτους.

Η δανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 25% στα EBITDA β’ τριμήνου στα 1,7 δισ. δολάρια, έναντι των 1,575 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Για το σύνολο του 2020 αναμένει τώρα EBITDA 6-7 δισ. δολαρίων, έναντι των 5,5 δισ. δολαρίων που ήταν το αρχικό της guidance.