Η ΗΡ προσαρμόζει πρώτη στα λάπτοπ της το Leap Motion

Η ΗΡ προσαρμόζει πρώτη στα λάπτοπ της το Leap Motion

Τα νέα HP Envy 17 θα έχουν ενσωματωμένο τον αισθητήρα χρήσης του Η/Υ από απόσταση.

Μετά την κυκλοφορία του Leap Motion τον περασμένο Ιούλη, τα πολλά και χρήσιμα updates που ακολούθησαν και τα καινούρια apps που συνόδεψαν την παρουσία του στους υπολογιστές μας, ήρθε η ώρα να το δούμε και ενσωματωμένο σε λάπτοπ.

Η Hewlett Packard άδραξε πρώτη την ευκαιρία και παρουσίασε στο κοινό το νέο της Envy 17, ένα λάπτοπ που, μεταξύ άλλων, θα έχει κάτω από το πληκτρολόγιο του τον Leap controller.

Όπως είχαμε παρουσιάσει μετά την πρώτη μέρα της παγκόσμιας κυκλοφορίας του, το Leap Motion αποτελεί το επόμενο βήμα στη σχέση ανθρώπου και υπολογιστή. Επιτρέπει στον χρήστη να εκτελεί κάθε λειτουργία του Η/Υ με τα χέρια του από απόσταση μέσω του Leap controller, ο οποίος συνδέεται με καλώδιου USB.

Πριν τη συμπόρευση με την HP, η Leap Motion είχε ανακοινώσει κι άλλες συνεργασίες. Τον Ιανουάριο είχε γνωστοποιήσει ότι κάθε νέος Asus υπολογιστής θα ερχόταν μαζί με τον Leap controller, ενώ τον Απρίλη είχε γίνει η πρώτη αναφορά σε ενσωμάτωσή του σε ΗΡ λάπτοπ. Κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Ο πρώτος αρνητής του Leap Motion

«Για να επιτευχθεί αυτή η ενσωμάτωση, η εταιρεία μίκρυνε κατά πολύ το μέγεθος του controller», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Leap Motion, Michael Buckwald. Πράγματι, ο νέος αισθητήρας των Envy 17, είναι κατά 70% μικρότερος από τον αρχικό controller.

Μπορεί η ΗΡ να είναι, μέχρι στιγμής, η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία που συμφώνησε με την Leap Motion, όμως ο Buckwalk αποκάλυψε ότι η εταιρεία του είναι σε επαφή για τον ίδιο σκοπό και με άλλους.

«Αυτές οι συζητήσεις αποτελούν τον πρωταρχικό μας στόχο – να βάλουμε την τεχνολογία μας σε μικρότερες συσκευές και γιατί όχι ακόμη και σε tablets και smartphones», λέει ο CEO της Leap Motion.

Ο Buckwald φαντάζεται μία μεγάλη γκάμα μικρών συσκευών, όπως τα «έξυπνα κινητά», οι οποίες μέσω της τεχνολογίας Leap Motion θα μπορούν να λειτουργούν ως τηλεχειριστήρια. Μία σκέψη που, όπως λέει κι ο ίδιος, «δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Leap controller».