Ιράν: Κενές περιεχομένου οι δηλώσεις ΗΠΑ για συζήτηση

Ιράν: Κενές περιεχομένου οι δηλώσεις ΗΠΑ για συζήτηση
epa06732558 Cars of the Iranian delegation are parked outside a building of the at Diaoyutai state guesthouse as Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif meets Chinese State Councillor and Foreign Minister Wang Yi, in Beijing, China, 13 May 2018. EPA/THOMAS PETER / POOL
«Δεν χρειάστηκε παρά μία εβδομάδα για να αποδειχθούν κενοί περιεχομένου οι ισχυρισμοί του Αμερικανού προέδρου για την προθυμία του να διαπραγματευθεί με το Ιράν», δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μεγάλου πετροχημικού ιρανικού ομίλου είναι η «απόδειξη» ότι είναι «κενοί» περιεχομένου οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ όταν δηλώνουν έτοιμες να συζητήσουν με το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν χρειάστηκε παρά μία εβδομάδα για να αποδειχθούν κενοί περιεχομένου οι ισχυρισμοί του Αμερικανού προέδρου για την προθυμία του να διαπραγματευθεί με το Ιράν», δήλωσε ο Αμπάς Μουσαβί, μία ημέρα μετά από τις οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον σε βάρος του ιρανικού πετροχημικού ομίλου Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC).