Ιρλανδία: Χρηματοδότηση και χρέος πρέπει να αποτελέσουν τμήμα συμφωνίας

Ιρλανδία: Χρηματοδότηση και χρέος πρέπει να αποτελέσουν τμήμα συμφωνίας

Κλίμα συμβιβασμού, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και μείωση της επιθετικότητας της ελληνικής κυβέρνησης ζητάει ανώτατο στέλεχος του Φίνε Γκάελ. 

Ο Μπράιαν Χέις, ιρλανδός ευρωβουλευτής και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Φίνε Γκάελ δήλωσε σήμερα ότι η χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η αναδιάρθρωση του χρέους είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος μίας νέας συμφωνίας με την Ελλάδα, εάν αυτή καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο ιρλανδός ευρωβουλευτής, πρώην υπουργός της ιρλανδικής κυβέρνησης που συχνά εκπροσωπεί το κόμμα του πρωθυπουργού Εντα Κένι στα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι είναι κρίσιμο η Ελλάδα θα αιτηθεί τρίτου πακέτου διάσωσης.

“Το περίγραμμα μίας συμφωνίας είανι σχετικά σαφές. Λογική οικονομική βοήθεια για να επιτραπεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία να συνεχίσουν να λειτουργούν”, δήλωσε ο Χέις σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Φίνε Γκάελ.

“Οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής και η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ θα χρειασθούν για να υποστηρίξουν τις επενδύσεις και να βοηθήσουν την οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη…Η αναδιάρθρωση του χρέους θα αποτελέσει αναγκαίο μέρος των διαπραγματεύσεων”, είπε προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να γίνει περισσότερο συνεργάσιμη στις διαπραγματεύσεις.

“Αν είναι οι διαπραγματεύσεις να εξελιχθούν σε μία ατμόσφαιρα συμβιβασμού, είναι επίσης αναγκαίο οι έλληνες πολιτικοί ηγέτες να μειώσουν την επιθετικότητά τους, την προκλητική ρητορική”, κατέληξε.