Η Ηρώ Αθανασίου ανοίγει τα χαρτιά της στο νέο τεύχος του Fortune

Η Ηρώ Αθανασίου ανοίγει τα χαρτιά της στο νέο τεύχος του Fortune

Κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Επένδυση» αυτό το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου.

Κάποτε η μυρωδιά του ελαιολάδου σε οδηγούσε στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΑΙΣ – Unilever επί της οδού Πειραιώς. Σήμερα, όπου ο οργανισμός στεγάζεται σε κτίριο γραφείων στην Κηφισιά, σε οδηγεί το GPS. H Ηρώ Αθανασίου, σημερινή πρόεδρος του ομίλου των εταιρειών της Unilever στην Ελλάδα και την Κύπρο, ομολογεί πως νοσταλγεί τα παλιά γραφεία, εκείνα που της θυμίζουν την αρχής της καριέρας της.

Μετά από 29 χρόνια στους κόλπους του ομίλου, και μετά από την κατάκτηση διαφόρων θέσεων ευθύνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επέστρεψε πέρυσι για να αναλάβει το τιμόνι της εταιρίας, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα σε τέτοια θέση, διαδεχόμενη μάλιστα τον κ.Σ.Δεσύλλα, έναν από τους μακροβιότερους προέδρους και CEO’s της ελληνικής αγοράς.

Η στιγμή που βρέθηκε να αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν. Η κρίση έχει πονέσει τη χώρα, την αγορά και ειδικότερα την Unilever, που μόλις φέτος αρχίζει να βλέπει σταθεροποίηση μεγεθών. Η ίδια όμως εμφανίζεται αισιόδοξη, αν και σε μόνιμη εγρήγορση. Υποστηρίζει πως το μέλλον δεν θα είναι μια ευθεία πορεία προς τα πάνω, αλλά εκτιμά ότι βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, μιας στροφής προς το καλύτερο.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη της στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα «Επένδυση».