Iron Maiden εναντίον… εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών

Iron Maiden εναντίον… εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών
epa01443338 Bruce Dickinson of British heavy metal band Iron Maiden performs during their concert on the Grand Stage of the Sziget (Island) Festival on the Shipyard Island in northern Budapest, Hungary, late 12 August 2008. The festival runs from 12 to 18 August. EPA/LASZLO BELICZAY HUNGARY OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γιατί το βρετανικό συγκρότημα διεκδικεί αποζημίωση από εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών;

Οι θρυλικοί Βρετανοί Iron Maiden θα μηνύσουν την εταιρεία 3D Realms, δημιουργό ενός βιντεοπαιχνιδιού με τίτλο «Ion Maiden», κάνοντας λόγο για «απίστευτα κραυγαλέα» προσβολή του εμπορικού τους σήματος.

Οι Iron Maiden απαιτούν αποζημίωση ύψους δύο εκατ. δολαρίων αναφέροντας πως το όνομα του παιχνιδιού θα προκαλέσει «σύγχυση στους καταναλωτές» καθώς είναι «σχεδόν ταυτόσημο με το εμπορικό σήμα του συγκροτήματος». Το παιχνίδι παραπέμπει σε μια πλειάδα στοιχείων της ταυτότητας των Maiden και, σύμφωνα με το συγκρότημα, προσπαθεί να κερδοσκοπήσει κακόβουλα σε βάρος του.

Παράλληλα, το συγκρότημα υποστηρίζει ότι το όνομα του πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, Shelley Harrison παραπέμπει στο όνομα του μπασίστα της μπάντας Steve Harris και θυμίζει τον Eddie, τη θρυλική μασκότ του σχήματος.

Οι Iron Maiden αναφέρουν πως το παιχνίδι είναι παρόμοιο με αυτό που έχει δημιουργηθεί επίσημα για το συγκρότημα, το «Legacy of the Beast», και φέρνουν παραδείγματα ακροατών που πίστεψαν πως το «Ion Maiden» συνδέεται με τη μπάντα.

Από την πλευρά της, η 3D Realms ανέφερε πως θα αναθεωρήσει τις επιλογές της όταν κατατεθεί επίσημα η μήνυση και θα πάρει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις την κατάλληλη ώρα. «Όλοι εξακολουθούν να εργάζονται επιμελώς στο “Ion Maiden” για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού εντός της χρονιάς», ανέφερε η εταιρεία σε μήνυμά της στο Twitter.