Ειρωνείες και «καρφιά» από Ευρωπαίους αξιωματούχους μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών

Ειρωνείες και «καρφιά» από Ευρωπαίους αξιωματούχους μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών
epa07147402 Supporters of Democrat Chrissy Houlahan gather for an election results watch-party at her election night headquarters during the 2018 mid-term general election at Franklin Hall, in Phoenixville, Pennsylvania, USA, 06 November 2018. Houlahan faces Republican Greg McCauley for a Congressional seat in the sixth district. EPA/BASTIAAN SLABBERS

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και ο Πιερ Μοσκοβισί έστρεψαν τα βέλη τους κατά του Αμερικανού προέδρου. Διπλωματική η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς χαιρέτισε τις νίκες των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

“Εμπνέομαι από τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ που διάλεξαν την ελπίδα έναντι του φόβου, την ευγένεια έναντι της αγένειας, τη συμμετοχή όλων έναντι του ρατσισμού, την ισότητα έναντι των διακρίσεων”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φρανς Τίμερμανς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, που είναι σήμερα πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

“Υπερασπίστηκαν τις αξίες τους. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς”, πρόσθεσε.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επίσης ανάρτησε στο Twitter ένα ειρωνικό σχόλιο για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε νωρίτερα δηλώσει μέσω του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εκλογές ήταν “τεράστια επιτυχία”.

“Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια παρά την ισχυρή χειραγώγηση των Ρεπουμπλικάνων”, έγραψε ο Μοσκοβισί. “Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δίκιο: ‘Τεράστια επιτυχία σήμερα’”.

Κομισιόν: ΕΕ και ΗΠΑ παραμένουν βασικοί στρατηγικοί εταίροι

“Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με το Κογκρέσο που θα αναλάβει σύντομα, αλλά και με τους υπόλοιπους νεοεκλεγέντες αντιπροσώπους των ΗΠΑ”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα τω ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Συνεχίζοντας ο Μ. Σχοινάς ανέφερε: “Η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι βασικοί στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι. Η ΕΕ είναι πλήρως δεσμευμένη σε μια διατλαντική και αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία για την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών μας και των λαών παγκοσμίως”.