Ήρθε η ώρα του 3D printed αυτοκινήτου

Ήρθε η ώρα του 3D printed αυτοκινήτου

Η τρισδιάστατη εκτύπωση περνάει σε άλλη κλίμακα και παράγει.

Αν και οι ειδικοί συμφωνούν πως οι γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από άλλη μέθοδο για πολλά χρόνια ακόμα, η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να δώσει στη διαδικασία μια νέα διάσταση και μορφή. Το Genesis, ένα concept car που κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία EDAG είναι ένα παράδειγμα της μορφής των οχημάτων στο μέλλον.

Με σχήμα εμπνευσμένο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, από τον σκελετό της χελώνας, είναι περισσότερο ένα σασί παρά ένα ολοκληρωμένο. Όμως από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, τράβηξε αμέσως τα βλέμματα.

 

 

Η EDAG δεν φτιάχνει -όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα- μικρά κομμάτια σε 3D εκτυπωτές τα οποία συναρμολογεί μετά. Αντίθετα, παράγει μεγάλα εναία σύνολα (unibody) χωρίς ενώσεις.

Αν και το Genesis φτιάχτηκε από πλαστικό, η εταιρεία δηλώνει πως το επόμενο βήμα θα είναι να χρησιμοποιήσουν ανθρακονήματα, έτσι ώστε η κατασκευή να είναι ελαφριά και πανίσχυρη. Στη συνέχεια, τον σκελετό θα περιβάλλει ένα εξωτερικό κάλυμμα -πιθανότατα από ατσάλι ή αλουμίνιο- για λόγους προστασίας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη:

Έξι αυτοκίνητα που «βλέπουν» στο μέλλον

Έτοιμο το iOS της Apple για αυτοκίνητα

To μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο