Εισαγγελέας για Λαυρεντιάδη: «Ελεύθερος με 100 εκατ. ευρώ»

Εισαγγελέας για Λαυρεντιάδη: «Ελεύθερος με 100 εκατ. ευρώ»

Εγγύηση – μαμούθ με περιοριστικά μέτρα προτείνει ο εισαγγελέας για τη διακοπή της προσωρινής κράτησης του.

Εγγύηση 100 εκατ. ευρώ ζητάει ο εισαγγελέας για τη διακοπή της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σε εισαγγελική πρόταση δεκάδων σελίδων προτείνεται εκτός από τη διακοπή της προσωρινή κράτησης για λόγους υγείας με την καταβολή 100 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση, και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει. Ο εισαγγελέας ζητά, επίσης, τα χρήματα να μην έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο, καθώς εκτιμάται ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας τα διαθέτει.

Παράλληλα ο κ.  Παναγιώτης Καψιμάλης πρότεινε στο συμβούλιο εφετών την παραπομπή του Λαυρεντιάδη σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Proton Bank. Επίσης προτείνει την παραπομπή σε δική για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τεσσάρων πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Proton Bank που είναι προφυλακισμένοι και την διακοπή της προσωρινής τους κράτησης με καταβολή εγγυήσεων 200 χιλιάδων ευρώ για τον καθένα.

Διαβάστε επίσης: Απορρίφθηκε η προσφυγή Λαυρεντιάδη για ανάκληση της άδειας της Proton

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συνολική ζημία για την Proton Bank απο τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις ανέρχεται σε 703 εκατ ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο για τα δάνεια, δεδομένου ότι δόθηκαν την περίοδο, που ήταν πρόεδρος του ΔΣ και βασικός μέτοχος της τράπεζας, και τα περισσότερα φέρεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του.

Ο επιχειρηματίας, που κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012, κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια και έως στιγμής τού έχουν απορριφθεί δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, που υπέβαλε για λόγους υγείας. Είναι επίσης κρατούμενος και για υπόθεση, που αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ θα βρεθεί σύντομα για απολογία και ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για δάνειο 100 εκατομμυρίων, που έλαβε η εταιρεία Alapis.