Εισαγγελική έρευνα για διάπραξη εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση που διεγράφη από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Εισαγγελική έρευνα για διάπραξη εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση που διεγράφη από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Μήνυση κατά του Κ. Μπαρμπαρούση κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης.

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, μετά τις πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή. Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Νωρίτερα εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

Στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά του Κ. Μπαρμπαρούση ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση. Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχησαν πολύ ακριβά στη χώρα. Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων. Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Κοντονής: Εντολή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για τη διενέργεια της έρευνας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, τον χαρακτηρισμό των οποίων θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη του βουλευτή.

Διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε, στον απόηχο της κατακραυγής και των εισαγγελικών ενεργειών, ότι οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση ήταν εκτός της γραμμής του κόμματος και με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε την απόφασή του να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η ανακοίνωση της ΧΑ αναφέρει ότι:

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με την δήλωση του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι σε πλήρη συμφωνία απέκλεισαν την Χρυσή Αυγή από την συζήτηση, το μόνο εθνικιστικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση για την εθνική μειοδοσία που θα γίνει στις Πρέσπες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τους συμπεριφορά και καλεί τον Ελληνικό Λαό να αναλογιστεί: Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Ποιοι είναι οι τύραννοι και αυτοί, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα αυταρχικό καθεστώς σε αυτήν Χώρα;»