Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση Παπαευαγγέλου

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση Παπαευαγγέλου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για τον πρώην αντιπρόεδρο των Jumbo και τις συναλλαγές με Κινέζους αγοραστές ακινήτων.

 

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έφεραν οι αποκαλύψεις για ύποπτες συναλλαγές του πρώην αντιπροέδρου των Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια έρευνας από την Οικονομική Εισαγγελία, προκειμένου να ερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, ο ίδιος φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρεία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Εθνική Τράπεζα τονίζει ότι «προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες» και ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές, προσθέτοντας ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε άμεση λήψη μέτρων.