Ισχυρή ανοδική αντίδραση για το Bitcoin μετά το selloff, ξανακέρδισε τα 30.000

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημείωσε το Bitcoin μετά το selloff που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες, κατακτώντας το σημείο – κλειδί των 30.000 δολαρίων. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ψηφιακό νόμισμα κατέγραφε αύξηση 3,4%, στα 30.800 δολάρια.

«Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αν το Bitcoin χάσει τη στήριξη των 30.000 δολαρίων θα φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα αρκετά γρήγορα» ανέφερε επικεφαλής αναλυτής της Ava Trade Ltd. Naeem Aslam, προσθέτοντας πως «η τιμή του είναι σταθερή και, ευτυχώς, δεν έχουν υπάρξει πωλήσεις υπό το κράτος πανικού».

Τόσο το Bitcoin όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα στις 19 και 20 Ιουλίου κατρακύλησαν, με περί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην κυριολεξία να εξαφανίζονται από την αγορά. Εν προηγούμενο selloff είχε σημειωθεί στα μέσα Μαΐου. 

Σε κάθε περίπτωση, το Bitcoin πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια που έχουν να κάνουν με τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές σε Κίνα, ΗΠΑ, και Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη, εντείνεται η ανησυχία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις εξορύξεις κρυπτονομισμάτων και τις συνέπειες που έχουν στο φυσικό περιβάλλον. 

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές έχουν γίνει ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε κερδοσκοπικά assets όπως τα κρυπτονομίσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να αναφερθεί πως το επόμενο σημείο στήριξης για το Bitcoin είναι τα 25.000 δολ., με τά 20.000 δολ. να είναι πλέον ορατά.