Ισχυρή πτώση του Bitcoin – Γιατί οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου

Ισχυρή πτώση του Bitcoin – Γιατί οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου
pexels

Άνω του 7% έφτασε να υποχωρεί τη Δευτέρα το Bitcoin, το οποίο αγγίζει πλέον χαμηλό εξαμήνου (συγκεκριμένα από τον Ιούλιο), καθώς οι φόβοι για μια ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας οδηγεί τους επενδυτές σε εγκατάλειψη των περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε την Κυριακή ότι έδωσε οδηγίες απομάκρυνσης των μελών των οικογενειών των διπλωματών των ΗΠΑ από την Ουκρανία, σε μια από τις πλέον ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η Ουάσινγκτον αναμένει στρατιωτική επιθετική ενέργεια της Ρωσίας στην περιοχή.

Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχανε νωρίτερα 7,4%, στα 33.650 δολάρια, ενώ αυτή την ώρα κινείται στη ζώνη των 33.720 δολαρίων.  Σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του των 69.000 δολ. του Νοεμβρίου, το Bitcoin έχει χάσει άνω του 50% της αξίας του.

Τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, που τείνουν να ακολουθούν την πορεία του Bitcoin, κινούνται επίσης πτωτικά. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, Ether, χάνει 11%, στα 2.253 δολ., στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 28 Ιουλίου

Οι φόβοι εκτεταμένης στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ευρώπη έχει πλήξει τις μετοχές και έχουν ενισχύσει το δολάριο και το πετρέλαιο.

Η νευρικότητα εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve διερύνει το αρνητικό κλίμα, καθώς η επικείμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα στερήσει τη ρευστότητα μέσω της οποίας πολλές μετοχές ανάπτυξης (growth stocks) είχαν πραγματοιήσει ράλι σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας.