Ισχυρό «πλήγμα» για το Facebook από το μποϊκοτάζ: Και η Pepsi σκέφτεται να συμμετέχει

Ισχυρό «πλήγμα» για το Facebook από το μποϊκοτάζ: Και η Pepsi σκέφτεται να συμμετέχει
epaselect epa07943756 Chairman and CEO of Facebook Mark Zuckerberg returns from a short break while testifying before the US House Financial Services Committee hearing on 'An Examination of Facebook and Its Impact on the Financial Services and Housing Sectors', on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 23 October 2019. Zuckerberg faces questions from lawmakers concerned over issues with the cryptocurrecy Libra, financial data and potential misinformation on Facebook surrounding the 2020 US presidential election. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διευρύνεται η εκστρατεία μποϊκοτάζ κατά του Facebook για τη ρητορική μίσους, όπως αναφέρει το Reuters σε ρεπορτάζ.

Από το τότε που η καμπάνια «Stop Hate for Profit» ξεκίνησε, περισσότερες από 160 εταιρείες, ανάμεσα τους Verizon Communications, Honda και Unilever Plc, έχουν σταματήσει να διαφημίζονται στο μεγαλύτερο social media του πλανήτη. Σε αυτές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα προστεθεί και η PepsiCo, σύμφωνα με το Fox News.

Tα έσοδα του Facebook από διαφημίσεις μεγάλων πελατών όπως η Unilever φτάνουν το ένα τέταρτο από τα συνολικά 70 δισ. δολάρια που συγκεντρώνει τον χρόνο. Την Παρασκευή η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 8,3%, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες 56 δισ. δολαρίων  σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Το Reuters μεταδίδει πως οι διοργανωτές ρίχνονται στην παγκόσμια μάχη προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στην εταιρεία και  ότι σε αυτό το πλαίσιο θα καλέσουν μεγάλες εταιρείες στην Ευρώπη να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ.

Η καμπάνια «Stop Hate for Profit» θα αρχίσει να καλεί μεγάλες εταιρείες στην Ευρώπη δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Common Sense Media, ο Τζιμ Στάγιερ στο Reuters.

«Το επόμενο μέτωπο είναι παγκόσμια πίεση» τόνισε ο Στάγερ και πρόσθεσε ότι η εκστρατεία ευελπιστεί στο να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση έναντι του Facebook οι ρυθμιστικές Αρχές της Ευρώπης.

Τον Ιούνιο η Κομισιόν ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για τις εταιρείες τεχνολογίας, περιλαμβανομένης της Facebook, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται την παραπληροφόρηση γύρω από τον κορονοϊό.

Η παγκόσμια εκστρατεία θα συνεχιστεί καθώς οι διοργανωτές συνεχίζουν να παροτρύνουν περισσότερες εταιρείες στις ΗΠΑ να συμμετάσχουν. Η Τζέσικα Γκονζάλες, συνδιευθύντρια της Free Press, δήλωσε ότι έχει επικοινωνήσει με μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ προκειμένου να τους ζητήσει να συμμετάσχουν στην εκστρατεία.

Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα για περισσότερη δράση, η εταιρεία Facebook τ αναγνώρισε σήμερα ότι έχει περισσότερη δουλειά να κάνει και συνεργάζεται με ομάδες υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και ειδικούς για να αναπτύξει περισσότερα εργαλεία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους. Το Facebook ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις του στην τεχνητή νοημοσύνη του επέτρεψαν να βρει το 90% της ρητορικής μίσους προτού οι χρήστες το αναφέρουν.