Ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα που θα διαρκέσει και την Πέμπτη – Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός προστασίας αστέγων

Ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα που θα διαρκέσει και την Πέμπτη – Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός προστασίας αστέγων

Θερμοκρασία κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Τετάρτης. Αρκετοί ορεινοί μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) κατέγραψαν ελάχιστη θερμοκρασία χαμηλότερη των μείον δέκα βαθμών Κελσίου, όπως ο Παρνασσός με ελάχιστη τιμή -13,2°C, το Καϊμακτσαλάν -12,6°C, το Σέλι -11,9°C, η Βασιλίτσα -11,3°C και ο Λαϊλιάς Σερρών με -10,7°C.

Αλλά και σε αρκετές κατοικημένες περιοχές ο υδράργυρος υποχώρησε στους μείον οκτώ έως μείον εννέα βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo/EAA, ρεκόρ σημειώθηκε στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας με -9,1 βαθμούς και ακολούθησαν Περτούλι Τρικάλων -8,8, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -8,7, Νευροκόπι -8,3, ‘Αγιος Δημήτριος Ολύμπου -8,1 και Γρεβενά βαθμοί.

Ο ολικός παγετός στα ορεινά θα διατηρηθεί και αύριο Πέμπτη, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές τις νυχτερινές ώρες και νωρίς το πρωί, η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός προστασίας αστέγων – Ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους

Σε ετοιμότητα τίθεται από σήμερα (Τετάρτη 26/12) έως το πρωί του Σαββάτου 29/12, λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους, ο μηχανισμός προστασίας των αστέγων και η υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο αυτό παραμένει ανοιχτός ο ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος επί της οδού Σοφοκλέους 66, όπου θα βρίσκεται ειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου.

Παράλληλα, συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας διανέμοντας κουβέρτες, ρόφημα και ενημερώνοντάς τους για τη διαθέσιμη αίθουσα. Για τη συνδρομή και τις αναφορές των πολιτών με σχετικά περιστατικά λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Επικαιροποιημένη ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν οι δήμοι και άλλοι φορείς στην Περιφέρεια, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα. Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.