H My Market στηρίζει για πρώτη φορά νέους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες

H My Market στηρίζει για πρώτη φορά νέους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες

Η εταιρεία αποφάσισε να συμβάλει οικονομικά στην προετοιμασία τους ενόψει των σημαντικών στόχων τους μέσα στο 2019.

Στο χώρο της αθλητικής χορηγίας εισήλθε για πρώτη φορά η δυναμική ελληνική επιχείριση «My Market» η οποία αποφάσισε να συμβάλει οικονομικά στην προετοιμασία εννέα νέων κυρίως Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ενόψει των σημαντικών στόχων τους μέσα στο 2019 που είναι και προολυμπιακή χρονιά (Τόκιο 2020). Την προσπάθειά της αυτή, γνωστοποίησε η εταιρεία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία έγινε και η παρουσίαση των αθλητών, στην Αίγλη Ζαππείου.

Οι πέντε εκ των συγκεκριμένων αθλητών προέρχονται από το χώρο του στίβου. Πρόκειται για ταλαντούχους νέους αθλητές που αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, που είναι οι Μάριος Αναγνώστου (1.500μ, 5.000μ, 10.000μ), Άρτεμις Αναστασίου (200μ, 400μ), Ιερόθεος Δρίτσας (400μ εμπόδια), Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία) και Χρήστος Φρατζεσκάκης (σφυροβολία). Από τον υγρό στίβο η εταιρεία επέλεξε την αρχηγό της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, Αλεξάνδρα Ασημάκη και τον πρωταθλητή της κολύμβησης, Γιώργο Σπανουδάκη (100μ & 200μ ύπτιο, 200μ & 400μ μικτή ατομική) και τέλος από την πετοσφαίριση οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου – Δήμητρα Μαναβή (Μπιτς Βόλεϊ).

«Αναζητήσαμε τρόπους να στηρίξουμε το όραμα, τη συστηματική δουλειά, την επιμονή και την προσήλωση στο στόχο που οδηγούν σε μεγάλες επιτυχίες. Σε μεγάλες ελληνικές επιτυχίες. Καλωσορίζουμε στην οικογένεια των My market εννέα νέους πρωταθλητές που έχουν ήδη φέρει σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα. Εννέα ανθρώπους με τους οποίους στα My market αισθανόμαστε ότι μοιραζόμαστε κοινές Αρχές και Αξίες», επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ Αριστοτέλης Παντελιάδης, κατά τη διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του.

«Η στήριξη των νέων πρωταθλητών μας, τώρα, κατά την περίοδο της σκληρής δουλειάς και της προετοιμασίας πριν από τους αγώνες, είναι εξαιρετικά σημαντική και παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Είναι χαρά μας που τα My market στηρίζουν όχι μόνο την επιτυχία, αλλά και το δύσκολο δρόμο προς αυτή», δήλωσε ο συντονιστής των αθλητών Ρωμανός Αλυφαντής.

Όπως τόνισαν ακόμη τα στελέχη της εταιρείας, η οποία έχει ετήσιο τζίρο 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ και απασχολεί 10.600 εργαζόμενους, η επιλογή των εννέα αθλητών δεν ήταν εύκολη. «Ξεχωρίσαμε τα συγκεκριμένα παιδιά για την επιμονή και την αφοσίωση στο στόχο τους. Είναι ταλαντούχοι, έχουν ήδη διακρίσεις, ταυτιστήκαμε μαζί τους και πιστεύουμε σε αυτούς», τόνισαν, ενώ διευκρίνισαν ότι η χορηγία ισχύει για το 2019 και για την ανανέωσή της το 2020 θα αποφασίσει η εταιρεία.

Η χορηγία της αλυσίδας προς τους αθλητές και τις αθλήτριες περιλαμβάνει, πέραν της οικονομικής συνδρομής, και σημαντική υποστήριξη της διατροφής τους που αποτελεί βασικό παράγοντα της προετοιμασίας τους μέσα από τα 225 σημεία λιανικής πώλησης My market σε όλη την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι αθλητές στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι είναι ευγνώμονες για τη χορηγία της εταιρείας, η οποία σίγουρα θα τους βοηθήσει να μείνουν προσηλωμένοι στους μελλοντικούς αγωνιστικούς στόχους τους.

«Ξεκίνησα την υδατοσφαίριση σε ηλικία 10 ετών και αγωνίζομαι με το εθνόσημο από 15 χρόνων. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω αφιερώσει στην εθνική ομάδα. Για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός πως στην προσπάθεια μου να κερδίσω το μοναδικό μετάλλιο που μου λείπει, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, έχω τη συμπαράσταση των My market, μιας 100 % ελληνικής αλυσίδας», είπε η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

«Τα My market είναι ο πρώτος χορηγός στην καριέρα μου και μπορώ να πω ότι με το… καλημέρα κάνει τη διαφορά καθώς θα μου καλύψει τα έξοδα της βασικής μου προετοιμασίας στην Ισπανία, η οποία και είναι πολύ σημαντική ενόψει του στόχου μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των νέων, δήλωσε ο Ιερόθεος Δρίτσας.

«Φέτος έχω υψηλούς στόχους στο ευρωπαϊκό Κ20 και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή προετοιμασία. Δίχως τη χορηγία θα έμενα στην Ελλάδα, μακριά από τον προπονητή μου για να προπονηθώ σε πολύ δύσκολες συνθήκες», τόνισε η Άρτεμις Αναστασίου.

«Έχω μπροστά μου μια χρονιά με πολύ υψηλές απαιτήσεις και είναι πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός πως θα έχω τη χορηγία. Είμαι ευγνώμων και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών», τόνισε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

«Τους τελευταίους μήνες, είχαμε επαφές με αρκετούς υποψήφιους χορηγούς. Η πρόταση χορηγίας δε χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. Όταν έμαθα ότι διαθέτει και τη μεγαλύτερη εταιρική running team στην Ελλάδα, ταυτίστηκα ακόμα περισσότερο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία μας», επεσήμανε ο Μάριος Αναγνώστου.

«Η χρονιά που ξεκίνησε για μένα είναι η πιο δύσκολη μέχρι στιγμής στην καριέρα μου. Είμαι πρώτη χρονιά στην ανδρική κατηγορία και έχω να αντιμετωπίσω μεγαθήρια της σφαιροβολίας. Όταν όμως έχεις στο πλευρό σου εταιρείες όπως τα My market, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα ιδίως για εμάς που είμαστε μακριά από τα αστικά κέντρα. Το ευχαριστώ είναι λίγο», είπε ο Οδυσσέας Μουζενίδης.

«Είναι πολύ σημαντικό να σε στηρίζει μία τόσο μεγάλη εταιρεία. Δεν είναι μόνο οικονομική η στήριξη που έχουμε. Όταν γνωρίζεις πως υπάρχει πίστη στο πρόσωπο σου από ένα τέτοιο μέγεθος εταιρείας και να ασχολείται ο ίδιος ο πρόεδρος, τότε η ψυχολογική ώθηση είναι πολύ μεγάλη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αναγνωρίζεται η προσπάθεια μας και κυρίως να υπάρχει πίστη στις δυνατότητες μας», υποστήριξε ο Γιώργος Σπανουδάκης.

Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου δήλωσε: «Το beach volley είναι από τα πολυέξοδα αθλήματα. Χρειάζεται να ταξιδεύουμε πολύ για να αγωνιζόμαστε σε τουρνουά του world tour προκειμένου να συγκεντρώσουμε βαθμούς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η βοήθεια που λαμβάνουμε είναι πολύ σημαντική και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς να είμαστε μέλη αυτής της ομάδας που έχει και αυτή το ελληνικό εθνόσημο».

Τέλος η συμπαίκτριά της Δήμητρα Μαναβή, είπε: ««Πέρσι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και την Κωνσταντίνα ως μέλη της εθνικής ομάδας μπιτς βόλεί. Έπρεπε να πληρώνουμε οι ίδιες για όλα μας τα ταξίδια για να συγκεντρώσουμε βαθμούς για την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε και φέτος να συνεχίσουμε έτσι».