Ίσως οι ταινίες της WarnerMedia κάνουν πρεμιέρα στα σινεμά το 2022

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της WarnerMedia είπε ότι είναι πιθανό οι σημαντικότερες ταινίες της να κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους πριν από τη διάθεση σε υπηρεσίες streaming τον επόμενο χρόνο.

Ο Τζέισον Κίλαρ είπε ότι είναι «πολύ δίκαιο» να δηλώσουμε ότι οι ταινίες της Warner Bros μεγάλου προϋπολογισμού θα κάνουν το ντεμπούτο τους με τον παραδοσιακό τρόπο, μετά τον πειραματισμό της εταιρείας με ταυτόχρονη κυκλοφορία σε κινηματογράφους και σε οικιακό streaming κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνoϊού.

Ο Τζέισον Κίλαρ είπε στο podcast Recode του Vox: «Νομίζω ότι είναι πολύ δίκαιο να πούμε ότι μια μεγάλη, ξέρετε, ας πούμε μια μεγάλη ταινία της DC… θα προβληθεί αποκλειστικά σε κινηματογραφικές αίθουσες πρώτα και μετά θα είναι διαθέσιμη και σε υπηρεσία streaming, όπως το HBO Max, εφ΄όσον είναι στους κινηματογράφους.

Στις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους είναι και το The Batman.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Warner έφερε τα πάνω κάτω στο Χόλιγουντ όταν ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τις ταινίες Dune και The Matrix 4 σε κινηματογράφους και στο HBO Max ταυτόχρονα.

Ωστόσο τώρα η Cineworld, η εταιρεία της αλυσίδας κινηματογράφων Regal στις ΗΠΑ ήδη έχει ανακοινώσει ότι έχει κάνει συμφωνία να προβάλλει τις ταινίες της Warner στις αίθουσές της για διάστημα 45 ημερών πριν από την διάθεσή τους σε υπηρεσίες streaming.

Ενώ, εταιρείες όπως η WarnerMedia, η Disney, η Comcast και η ViacomCBS έχουν πειραματιστεί με τις πρεμιέρες ταινιών σε πλατφόρμες streaming, όσο οι κινηματογράφοι παρέμεναν κλειστοί λόγω της πανδημίας, όλες ανακοίνωσαν ότι θέλουν οι μεγάλου προϋπολογισμού ταινίες τους να προβληθούν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Κίλαρ είπε ότι είναι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του πειράματος «streaming και κινηματογράφος» της εταιρείας του μέχρι τώρα – επισημαίνοντας τη σχετική επιτυχία στο box office του φιλμ Godzilla εναντίον Kong, το οποίο απέφερε 50 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις εισιτηρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής, παρ΄όλο που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε υπηρεσία streaming.

Όπως εξήγησε έχει πει στους επενδυτές ότι πιστεύει ότι η στρατηγική έχει δημιουργήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το HBO Max και εμπόδισε τους υπάρχοντες συνδρομητές να εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η εταιρεία του βρήκε εμπόδια, όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της στα τέλη του περασμένου έτους, εκνευρίζοντας τις επιχειρήσεις παραγωγής και διανομής ταινιών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν πολλές αναταράξεις τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους», είπε, προσθέτοντας ότι αν ήταν σε θέση να επαναλάβει την απόφασή του, θα προσπαθούσε να ενημερώσει ορισμένα μέλη της κοινότητας του Χόλιγουντ. «Αν είχα την ευκαιρία να το ξανακάνω, νομίζω ότι είναι πολύ δίκαιο να πω ότι θα είχαμε διαθέσει μερικές ακόμη μέρες για να δούμε αν θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμη περισσότερες συζητήσεις» ανέφερε.