Ελληνικά προϊόντα στην ισραηλινή αλυσίδα supermarket Shufersal

Ελληνικά προϊόντα στην ισραηλινή αλυσίδα supermarket Shufersal
Photo: pixabay.com
Άρχισε με μπισκότα και αναζητά συνεργασίες για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με προϊόντα made in Greece - Οι μετοχικές αλλαγές και η προετοιμασία deals από την πρεσβεία και την πρόσφατη ελληνική αποστολή.

Την ένταξη ελληνικών προϊόντων στα 420 περίπου supermarket που διαθέτει στο Ισραήλ επιδιώκει η Shufersal, ένας παίκτης με ηγετική θέση στην τοπική αγορά, που προ ημερών ενίσχυσε τη μετοχική του βάση με νέους επενδυτές.

Ειδικότερα, η Discount Investment Corporation, ολοκλήρωσε πώληση του μεριδίου 26% που ήλεγχε στην ισραηλινή αλυσίδα Shufersal Ltd. έναντι 1,5 δισ. NIS, με τις μετοχές να μεταβιβάζονται σε θεσμικούς επενδυτές, όπως ο επενδυτικός οίκος Altshuler Shaham (που αγόρασε μετοχές αξίας 500 εκατομμυρίων NIS) και ορισμένες από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του Ισραήλ (που απέκτησαν μετοχές από 100 – 200 εκατ. NIS η καθεμία), όπως μεταδίδουν τοπικές πηγές.

Η Shufersal, όπως ανακοινώθηκε μέσω του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Τελ Αβίβ – με το οποίο η εταιρεία διατηρεί εκτενή συνεργασία – το τελευταίο πεντάμηνο έχει εντάξει ορισμένα ελληνικά προϊόντα, κυρίως μπισκότα, στο χαρτοφυλάκιό της. Η Ronit Hazan, υπεύθυνη διεθνών συνεργασιών της εταιρείας, γνωστοποίησε ότι επιθυμεί να εντάξει άμεσα νέα και κυρίως καινοτόμα προϊόντα, τόσο σε κλάδους διατροφής, όσο και καλλυντικών και υγιεινής.

“Παρακαλούμε για την κατά προτεραιότητα άμεση ανταπόκριση των ενδιαφερομένων ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να αναπτυχθούν σταθερές συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλουν τις συνοπτικές παρουσίασεις των προϊόντων τους, οπωσδήποτε στην αγγλική γλώσσα, απευθείας στην κα. Ronit Hazan IntsourcingShufersal@shufersal.co.il“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου είχε διοργανωθεί επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, στις 16 Ιουνίου. Στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria πραγματοποιήθηκαν σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων τόσο του ιδίου, όσο και υπουργών μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον συνόδευαν στην επίσκεψη. Οι συναντήσεις διοργανώθηκαν από το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας και αφορούσαν στους κλάδους υποδομών, αγροτεχνολογίας, κυβερνοασφάλειας, αμυντικής βιομηχανίας, τουριστικών επενδύσεων, αξιοποίησης λιμένων, αμυντικής τεχνολογίας και άλλους τομείς ειδικότερου ενδιαφέροντος ισρηλινών επιχειρηματιών.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις δημιούργησαν ιδιαίτερα θετικό κλίμα στην ισραηλινή επιχειρηματική κοινότητα, ενώ το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας μας πρότεινε να διοργανωθεί στο Τελ Αβίβ ημερίδα ενημέρωσης επενδυτών (ενδεχομένως και στο Χρηματιστήριο) στην οποία να υπάρξει παρουσίαση με συγκεκριμένο και άμεσο τρόπο όλου του φάσματος των επενδυτικών ευκαιριών που Ελλάδα προσφέρει στην μετά τον Covid-19 εποχή.