Istopolis Group: Ένας «all inclusive» όμιλος στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης

Istopolis Group: Ένας «all inclusive» όμιλος στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης

Ο Θωμάς Κoκόνογλου μιλάει για την εταιρεία που με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη εξαπλώνεται στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μία εταιρεία που έχει σχεδόν 20 χρόνια διαδρομής στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Με αφετηρία την Ελλάδα, η Istopolis Group έχει εξαπλωθεί σε Αγγλία και Γερμανία. Ο Θωμάς Κoκόνογλου, πριν από δέκα χρόνια και σε ηλικία μόλις 23 ετών, μπήκε στη διαδρομή ως συνέταιρος και ξεκίνησε να κάνει πρωταθλητισμό από μικρός. Με ορμή και ενθουσιασμό έχει δώσει το δικό του στίγμα σε μία δραστηριότητα που έχει τέχνη και τεχνική.

Είναι παθιασμένος ως καλλιτέχνης και αποτελεσματικός ως μάνατζερ. Με τον Χρήστο Παπαχρήστο ταιριάζουν αρμονικά τις ιδιότητες τους ως χαρακτήρες και επαγγελματίες και πορεύονται με καινοτόμες προτάσεις και πολλές μοντέρνες ιδέες που τους δίνουν τη δυνατότητα να παίρνουν δουλειές από όλους τους χώρους. Ο 33χρονος σήμερα Θωμάς Κoκόνογλου έχει δώσει το δικό του στίγμα στις επαφές με τους πελάτες τους και παρουσιάζει το παρόν και το μέλλον της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που σας βοήθησαν να επιχειρείτε με συνέπεια; Ποιους στόχους βάζετε για το επόμενο διάστημα;

Η Istopolis Group έχει υποχρέωση να μεταβάλλεται αναλόγως των συνθηκών του περιβάλλοντος, ως όμιλος επικοινωνίας. Άλλωστε για να μπορείς να επικοινωνείς με το εκάστοτε κοινό, βασικό ρόλο παίζει η κοινή σας αντίληψη και μεταβολή. Πιστεύω πως το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο, μετά την υγεία φυσικά, είναι η αντιληπτική ικανότητα. Η αντίληψη μας λοιπόν, σε συνδυασμό με τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους πελάτες μας, οδήγησαν και οδηγούν την Istopolis Group. Οι στόχοι μας συνεχίζουν να είναι η ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό και η συνεχώς αυξανόμενη δημιουργία πετυχημένων case studies για τους πελάτες μας. Μέσα από αυτούς άλλωστε γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι καθημερινά.

-Ποια είναι η παλέτα των δραστηριοτήτων της Istopolis;

Η Istopolis Group θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας «all inclusive» όμιλος επικοινωνίας καλύπτοντας ολοκληρωμένα όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις ενός «πίνακα» διαφήμισης, αφού μιλάμε για παλέτες. Σίγουρα τα κύρια τμήματα είναι οι υπηρεσίες διαδικτύου, οι σχεδιαστικές υπηρεσίες στο τμήμα creative & design και τέλος οι planners, που είναι οι άνθρωποι που εφαρμόζουν όλα αυτά στην πράξη, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για την επίτευξη των στόχων. Αυτό που σε προκαλεί περισσότερο στην Istopolis Group είναι η ποικιλομορφία των brands που εκπροσωπεί σε όλα τα επίπεδα.

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σας ξεχωρίζουν ως εταιρεία;

Πιστεύω πως σίγουρα οι εταιρίες και μάλιστα του κλάδου μας συνάδουν σε χαρακτηριστικά παρόμοια με των μετόχων – ιδιοκτητών τους. Το marketing είναι μια εντελώς custom υπηρεσία και η φιλοσοφία του εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την φιλοσοφία και αντίληψη των ανθρώπων που το εφαρμόζουν. Ο πελάτης είναι λοιπόν απόλυτα συνδεδεμένος με την διαφημιστική του και ειδικά τον ιδιοκτήτη της, και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, αφού εμπιστεύεται σε αυτήν την εικόνα, την επικοινωνία και το μέλλον της εταιρίας του. Το κυριότερο χαρακτηριστικό μας λοιπόν είναι το πάθος σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα. Πάθος σημαίνει να βλέπεις και να χειρίζεσαι τον κάθε πελάτη σου, σαν να είναι δικό σου brand και αποτέλεσμα σημαίνει να φέρεις στον πελάτη σου τους στόχους που επιθυμεί.

-Είστε μία εταιρεία που μπορείτε να αναλάβετε πολλά και διαφορετικά project και στηρίζεστε στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτετε. Πως εμπνέεις και διαχειρίζεσαι την ομάδα σου;

Το ότι η Istopolis Group μπορεί να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία πολλά και διαφορετικά projects είναι και το ισχυρότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα. Όσον αφορά στην ομάδα μας και στους ανθρώπους μας οι εταιρίες δεν είναι οι ιδιοκτήτες τους, οι εταιρίες είναι οι άνθρωποι τους. Ο μόνος τρόπος για να πετύχει λοιπόν η οποιαδήποτε εταιρία είναι η ομάδα της, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, να είναι εμπνευσμένη, ώστε να δίνει το 100% των δυνατοτήτων και αξιών της. Όλοι άνθρωποι της Istopolis Group είναι σημαντικά στελέχη της κι έτσι τους αντιμετωπίζω. Αυτή θεωρώ πως είναι και η μεγαλύτερη έμπνευση τους.

– Τι από όσα έχεις κάνει επαγγελματικά στο παρελθόν σε βοηθάει να εμπνευστείς για τα επόμενα σχέδια σου;

Αξέχαστη θα μου μείνει στην Ελλάδα η συνεργασία μας με την Ελένη Μενεγάκη και γνωστή εταιρία μόδας και στο εξωτερικό όταν συνεργαστήκαμε με το no1 brand του κόσμου την Coca-Cola. Ήταν συνεργασίες με κορυφαία brands και εντελώς custom. Ήταν από αυτά που αναπολείς και λες ότι δεν γίνονται κάθε μέρα. Φυσικά δημιουργούν την επόμενη μέρα και σε εμπνέουν για τα επόμενα σου βήματα.