Ιστορική αλλαγή για το Southern Comfort

Ιστορική αλλαγή για το Southern Comfort

Το ιστορικό ποτό αλλάζει χέρια σε μια συμφωνία που φτάνει τα 543 εκατ. δολάρια.

Η Brown-Forman, εταιρεία στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων το πασίγνωστο Jack Daniel’s, αποφάσισε να πουλήσει το λικέρ Southern Comfort στο πλαίσιο μιας συμφωνίας η οποία αγγίζει συνολικά τα 543 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία με έδρα το Κεντάκι πουλά επίσης και το ιταλικό λικέρ Tuaca στην Sazerac, με σκοπό να επικεντρωθεί περισσότερο στο πιο γνωστό όνομα μεταξύ των ποτών που παράγει, δηλαδή το Jack Daniel’s.

Το Southern Comfort ανήκε στην Brown-Forman από το 1979. Η συγκεκριμένη συμφωνία που αναμένεται να κλείσει την 1η Μαρτίου θα αποτελέσει αφορμή για επίτευξη ιστορικών κερδών της Brown-Forman εντός του 2016 που αναμένεται να φτάσουν τα 476 εκατ. δολάρια.

Η κίνηση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους ειδικούς της βιομηχανίας, καθώς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί μια σημαντική κάμψη στις πωλήσεις του Southern Comfort. Παρότι είχαν ήδη γίνει προσπάθειες και πειραματισμοί με νέες γεύσεις, οι επιδόσεις του λικέρ σε σύγκριση με το Jack Daniel’s χαρακτηρίζονταν ως απογοητευτικές καθώς σημείωσαν πτώση 7% το πρώτο εξάμηνο του 2015, έναντι αύξησης 7% στις πωλήσεις του Jack Daniel’s.