Iστορικό υψηλό για το κρυπτονόμισμα Ethereum, στα 3.456,57 δολάρια

Iστορικό υψηλό για το κρυπτονόμισμα Ethereum, στα 3.456,57 δολάρια
The photo shows a physical imitation of a Ethereum cryptocurrency in Dortmund, western Germany, on January 27, 2020. (Photo by INA FASSBENDER / AFP) Photo: AFP

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται το Ethereum, περιορίζοντας την κυριαρχία του Bitcoin. Πιο συγκεκριμένα, το κρυπτονόμισμα κινείται πλέον στην περιοχή των 3.456,57 δολ., με τα κέρδη για τους κατόχους του να ξεπερνούν το 360% μόνο το 2021.

Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με το Bitcoin να φτάνει συνεχώς νέα ύψη. Μια σειρά από παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών και μεγάλων εταιρειών όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

To Bitcoin, που έχει χαρακτηριστεί «ψηφιακός χρυσός», χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταβλητότητα, με την τιμή του να θυμίζει ασανσέρ. Πλέον, βρίσκεται πέριξ της επικράτειας των 56.000 δολ., ενώ είχε ξεπεράσει τα 60.000 δολ. καθώς θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό.

Τι είναι το Ethereum

Ωστόσο, το Ethereum, το έτερο μεγάλο κρυπτονόμισμα, λειτουργεί τελείως διαφορετικά. Πρόκειται για μια δημόσια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στη κατανεμημένη υπολογιστική και λειτουργικό σύστημα διαθέτοντας τη λειτουργικότητα έξυπνης σύμβασης. Υποστηρίζει δε μια τροποποιημένη έκδοση της συναίνεσης Νακαμότο μέσω συναλλαγής με βάση μεταβάσεων.

Σημειώνεται πως το ράλι του Ethereum άρχισε όταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 121 εκατ. δολ. και την πώλησή τους στο δίκτυο blockchain Ethereum.

Βελτίωση της πλατφόρμας

Η εκτόξευση της τιμής του Etherium αντανακλά και τη βελτίωση της πλατφόρμας αλλά και μια αυξανόμενη στροφή προς μία αποκέντρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα και ειδικότερα τις συναλλαγές εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού τομέα, για τον οποίο η τεχνολογία blockchain του Ethereum είναι πολύ σημαντική.
«Η αύξηση των αποκεντρωμένων χρηματοπιστωτικών συναλλαγών συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα την τιμή του Ethereum, καθώς οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα crypto και θεωρούν τον «αιθέρα» ως ένα ασφαλές asset δεύτερης επιλογής», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας Kenetic Capital στο Χονγκ Κονγκ.