Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Η είσοδος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα μετά την εισβολή 20 περίπου ατόμων της ομάδας "Ρουβίκωνας", τα οποία πέταξαν φέιγ-βολάν με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον των ιμπεριαλιστών, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Η ομάδα απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε. Ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ δεν έγιναν συλλήψεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ζήτησε ο Πάνος Καμμένος.

Ομάδα του «Ρουβίκωνα» αποτελούμενη από 10-15 άτομα εισήλθε το μεσημέρι, ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την πύλη της λεωφόρου Μεσογείων, απ’ όπου κανονικά εισέρχονται τα αυτοκίνητα.

Η ομάδα των αναρχικών προχώρησε στον προαύλιο χώρο και πέταξε φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον των ιμπεριαλιστών. Η ομάδα απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε. Ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο υπουργός Πάνος Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών.

Σκληρή κριτική από τη Νέα Δημοκρατία για το συμβάν
Για εξευτελισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ, αναφορικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μίας κυβέρνησης». «Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.