Ήταν πρόκληση να δείξουμε ένα «θεό» ως άνθρωπο, είπε ο σκηνοθέτης του «Last Dance» για τον Μάικλ Τζόρνταν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο χαρακτήρας ταινίας που του μοιάζει περισσότερο είναι του Μπάτμαν. Μου θυμίζει τον Κρίστιαν Μπέιλ στις ταινίες Μπάτμαν. Πηγαίνει και κάνει τη δουλειά του ασταμάτητος, απονέμει δικαιοσύνη. Το NBA είναι Gotham, και ο Μάικλ με τον Σκότι Πίπεν ήταν Μπάτμαν και Ρόμπιν», δήλωσε ο Τζέισον Εχίρ, σκηνοθέτης της σειράς «Last Dance».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν ο εξανθρωπισμός ενός θεού». Λόγια του Τζέισον Εχίρ, σκηνοθέτη της σειράς «Last Dance» από ESPN Films και Netflix, αφιερωμένη στον Μάικλ Τζόρνταν, κατά την διάρκεια συνέντευξή του,  στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Μεγάλωσα ως εθισμένος στον αθλητισμό: αμερικανικό ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, χόκεϊ επί πάγου … Ήρθα από μια τέτοια οικογένεια. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω πώς λειτούργησε το μπάσκετ, ήμουν οκτώ χρονών και άρχισα να διαβάζω τις εφημερίδες όταν ο Τζόρνταν έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ (1984). Η καριέρα μου ως ερασιτέχνης συνέπεσε με την άνοδο της φήμης του», είπε αρχικά.

«Η προτεραιότητά μου είναι πάντα να εξανθρωπίζω το αστέρι, και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο όταν πρόκειται για μία παγκόσμια εικόνα , έναν μύθο. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να…φέρω το άτομο που θεωρείται θεός σε ανθρώπινο μέγεθος. Αντί να δώσεις μια δισδιάστατη εικόνα, όπως μια αφίσα ή ένα πρόσωπο σε ένα μπλουζάκι, ένα λογότυπο σε ένα παπούτσι, έπρεπε να τον μετατρέψεις σε τρισδιάστατο ον, ένα ζωντανό ον που είναι εκεί μαζί σου, γελάει, κλαίει, δείχνοντάς σου μια σειρά συναισθημάτων. Ήταν το πιο δύσκολο. Πώς να μετατρέψεις έναν θεό σε άνθρωπο;», συνέχισε.

«Δεν φανταζόμουν ότι ο Τζόρνταν θα ήταν ανοικτός σε θέματα όπως ναρκωτικά, αλκοόλ και γυναίκες. Με εξέπληξε. Μου είπε τη γνώμη του για το «τσίρκο της κοκαΐνης των Μπουλς και εξήγησε πώς έζησε όλα αυτά. Αυτό μου έδειξε ότι δεν πρόκειται να αποφύγει τέτοιου είδους ερωτήσεις, ότι θα  ήταν ειλικρινής. Με εντυπωσίασε η ειλικρίνεια και η προθυμία του να συμμετάσχει. Αυτή η σειρά μπορεί να δείξει στους νεότερους πώς ήταν το ΝΒΑ τότε. Είμαι 43 ετών, και για τη γενιά μου είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν, κάτι νοσταλγικό. Φέρνει πίσω καλές αναμνήσεις. Εξηγεί στους νέους τι έπρεπε να περάσει για να είναι αυτό που είναι τώρα», συμπλήρωσε ενώ…έδωσε στον  Τζόρνταν τον…ρόλο του Μπάτμαν.

«Ο χαρακτήρας ταινίας που του μοιάζει περισσότερο είναι του Μπάτμαν. Μου θυμίζει τον Κρίστιαν Μπέιλ στις ταινίες Μπάτμαν. Πηγαίνει και κάνει τη δουλειά του ασταμάτητος, απονέμει δικαιοσύνη. Το NBA είναι Gotham, και ο Μάικλ με τον Σκότι Πίπεν ήταν Μπάτμαν και Ρόμπιν».