Οι ηθοποιοί ψήφισαν «American Hustle»

Οι ηθοποιοί ψήφισαν «American Hustle»

Δείτε τους νικητές των βραβείων «SAG» , που αποτελούν ένα είδος δημοσκόπησης για τα Όσκαρ. 

Η ταινία «American Hustle» ( Οδηγός Διαπλοκής) κέρδισε το βραβείο Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών Screen Actors Guild (SAG) για το καλύτερο σύνολο ηθοποιών στην ετήσια τελετή που διεξήχθη το Σάββατο στο Χόλιγουντ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας που θεωρείται μια από τις επικρατέστερες και για τα βραβεία Όσκαρ που θα απονεμηθούν σε έξι εβδομάδες, βρίσκονται ο Κρίστιαν Μπέιλ ,η Έιμι Άνταμς, ο Μπράντλει Κούπερ και η Τζένιφερ Λόρενς.
Το ενδιαφέρον για την ταινία του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ είναι ότι επικράτησε των ανταγωνιστών του παρότι δεν κέρδισε κανένα επιμέρους βραβείο ηθοποιίας ενώ μόνο η Τζένιφερ Λόρενς ήταν υποψήφια για το ρόλο της.

Το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών που αποτελείται από περίπου 165.000 μέλη που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, απονέμει τα βραβεία για τις καλύτερες επιδόσεις στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε τελετή στο Λος Άντζελες παραδοσιακά πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ. Η τελετή των βραβείων SAG παρακολουθείται στενά από τους ανθρώπους του κινηματογράφου, καθώς αποτελεί ένα είδος δημοσκόπησης για τα Όσκαρ καθώς «διαθέτει» τη μεγαλύτερη ομάδα ψήφων ή περίπου το 20% των 6.000 μελών της Ακαδημίας που ψηφίζουν για τα Όσκαρ.

 Jared Leto
Jared Leto

Η Λουπίτα Νιόνγκ’ο και ο Τζάρεντ Λέτο ήταν οι μεγάλοι νικητές των βραβείων, «λαμβάνοντας» σημαντική ώθηση στην άκρως ανταγωνιστική κούρσα για τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Η ηθοποιός από την Κένυα κέρδισε το βραβείο για το ρόλο της σκλάβας στην ταινία «12 Years a Slave», ενώ ο Λέτο για το ρόλο του ως ως τρανσέξουαλ ακτιβιστής του AIDS στην ταινία «Dallas Buyers Club». Και οι δύο ηθοποιοί είναι υποψήφιοι για τα φετινά βραβεία Όσκαρ με τον Λέτο να έχει κερδίσει επίσης τη Χρυσή Σφαίρα την περασμένη Κυριακή.

 Lupita Nyong
Lupita Nyong

«Σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ Στιβ Μακουίν» είπε η νεοφερμένη στο Χόλιγουντ Νιόνγκ’ο απευθυνόμενη στον βρετανό σκηνοθέτη που την επέλεξε γι’ αυτόν τον ρόλο μέσα από οντισιόν με 1.000 ηθοποιούς. Η νεαρή Λουπίτα υπενθύμισε μάλιστα και το τηλεφώνημα που έκανε στον πατέρα της όταν πήρε το πρώτο της ρόλο σε ταινία μεγάλου μήκους. «Μπαμπά, ξέρεις ποιος είναι ο Μπράντ Πιτ; Πάω να παίξω σε μια ταινία μαζί του!»είπε στον πατέρα της ο οποίος της απάντησε «εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά χαίρομαι που κέρδισες μια δουλειά».

Ο Λέτο αφιέρωσε το βραβείο σε εκείνους που έχουν πεθάνει από AIDS και στους « Rayons του κόσμου».

Το βραβείο της για τον Α΄ γυναικείο ρόλο πήρε η Κέιτ Μπλάνσετ, από τα χέρια το Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος την συνεχάρη με ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο.

Βραβείο Α΄ αντρικού ρόλου και για τον Μάθιου Μακόναχι, ο οποίος εντυπωσίασε με τον ρόλο του στην ταινία Dallas Buyers Club.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό το Όσκαρ ποιος θα το πάρει;