Η Jaguar μας μεταφέρει στον κόσμο των video games

Η Jaguar μας μεταφέρει στον κόσμο των video games

Ένα «εικονικό παρμπρίζ» υπόσχεται μια εντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία.

Μπορεί η νέα μόδα στο χώρο των αυτοκινήτων να είναι τα αμάξια που κινούνται μόνα τους, όμως υπάρχουν κι άλλες ιδέες ακόμη πιο ασυνήθιστες κι ίσως πιο διασκεδαστικές.

Μια από αυτές είναι το «εικονικό παρμπρίζ» (Virtual Windscreen) του Jaguar Land Rover, το οποίο προσφέρει στον οδηγό μια μοναδική εμπειρία «ενισχυμένης» πραγματικότητας, βγαλμένη από τον κόσμο των video games.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο της εταιρείας, το σύστημα του «εικονικού παρμπρίζ» δημιουργεί ψηφιακές γραμμές κατεύθυνσης οι οποίες αλλάζουν χρωματισμό ανάλογα με την ανάγκη μείωσης ταχύτητας στις στροφές. Ανάμεσα σε μερικές από τις λειτουργίες του, περιλαμβάνεται η εμφάνιση εικονικών κώνων, οι οποίοι μπορεί να φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμοι στην εκπαίδευση αρχάριων οδηγών.

Υπάρχει όμως και μια καινοτομία η οποία είναι ίσως η πλέον εντυπωσιακή. Πρόκειται για το «αυτοκίνητο-φάντασμα», το οποίο επιτρέπει στους λάτρεις της ταχύτητας να στήσουν τη δική του «κόντρα» με άλλους οδηγούς οι οποίοι έχουν «ανεβάσει» τις επιδόσεις τους στο δίκτυο της Jaguar! Κάτι σαν το Need for Speed, δηλαδή, αλλά σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

«Το ψηφιακό παρμπρίζ υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο ως σκέψη, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη η τεχνολογία για να κατασκευάσουμε ένα ολόκληρο παρμπρίζ που λειτουργεί ως οθόνη HUD (heads-up display)», απάντησε στην ιστοσελίδα Mashable ένας εκπρόσωπος της Jaguar Land Rover. «Συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας για να αναπτύξουμε αυτού του είδους την τεχνολογία. Υπολογίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή σε περίπου δέκα χρόνια από σήμερα», συμπλήρωσε.

Η Jaguar ασχολείται εκτενώς με την έρευνα πάνω στον τομέα της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας δημοσιεύοντας τον Απρίλιο ένα ακόμη σχετικό βίντεο, καθώς και μια «εικονική» οροφή αργότερα τον ίδιο μήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Ένα υπερπολυτελές τρένο με την υπογραφή του σχεδιαστή της Ferrari

Η Lexus φωτίζει τον ορίζοντα της Κουάλα Λουμπούρ

Οι κάμερες GroPro «παντρεύτηκαν» τα ΜΙΝΙ