John Cale & Band, Lianne La Havas και Animal Collective έρχονται στο Summer Nostos Festival

John Cale & Band, Lianne La Havas και Animal Collective έρχονται στο Summer Nostos Festival

Προσκαλώντας ονόματα από όλον τον κόσμο η ενότητα της μουσικής αποτελεί και φέτος έναν βασικό άξονα του φεστιβάλ στον χώρο του ΚΠΙΣΝ. 

Μουσική, χορός, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμός, παιχνίδια, περφόρμανς και ομιλίες συνθέτουν και φέτος το σκηνικό τού Summer Nostos Festival (SNFestival), το οποίο, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων χρόνων και με 170.000 επισκέπτες στις περσινές εκδηλώσεις του, επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου.

Προσκαλώντας ονόματα από όλον τον κόσμο, σε ένα εκλεκτικό μείγμα ήχων, ειδών, διάθεσης και ακροατηρίων, η ενότητα της μουσικής αποτελεί και φέτος έναν βασικό άξονα του SNFestival. To line-up του φετινού προγράμματος συμπληρώνουν οι John Cale & Band, Animal Collective και Lianne La Havas.

Συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου, ο θρυλικός John Cale των Velvet Underground και η μπάντα του θα παρουσιάσουν ένα τού εμβληματικού καλλιτέχνη με επιλογές από το σύνολο της καριέρας του, η οποία μετράει, ήδη, μισό αιώνα.

Στις 22 Ιουνίου, η γεννημένη στο Λονδίνο, από Έλληνα πατέρα και Τζαμαϊκανή μητέρα, Lianne La Havas, την οποία ανέδειξε το BBC το ως αντιπροσωπευτική φωνή της, επισκέπτεται το SNFestival για ένα ατμοσφαιρικό live με έμφαση στον βελούδινο σόουλ ήχο του τελευταίου άλμπουμ της. Έχοντας στο ενεργητικό της υποψηφιότητες για βραβεία Grammy και BRIT Award, έγινε ευρέως γνωστή χάρη στη συνεργασία της με τον Prince (ο οποίος είχε δώσει, μάλιστα, και μία συναυλία στο σαλόνι της), αλλά και από την πρόσφατη συμμετοχή της στην περιοδεία «A Head Full of Dreams» των Coldplay.

Στις 23 Ιουνίου, οι Animal Collective (Avey Tare και Panda Bear), η περίφημη μπάντα της πειραματικής ποπ που συνέδεσε το όνομά της με τα ’00s θα παρουσιάσει στη σκηνή του SNFestival ζωντανά τον δίσκο Sung Tongs (2004). Οι Animal Collective που, όπως έχει γραφτεί, δίνουν «ήχο στη σουρεαλιστική εμπειρία της ανώριμης ευφορίας » έρχονται για να προσφέρουν μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα.

Το SNFestival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ανοιχτές και δωρεάν για όλους.

Οι συναυλίες και τα δρώμενα λαμβάνουν χώρα σε πέντε σκηνές, εσωτερικές και εξωτερικές: Στα κτίρια, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και άλλα αναπάντεχα σημεία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Το SNFestival ανοίγει το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου και κλείνει μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 24 Ιουνίου.

Το πλήρες πρόγραμμα και αναλυτικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμα το επόμενο διάστημα στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, και στον ιστότοπο του ΙΣΝ.