J&P-ΑΒΑΞ: Κύκλος εργασιών ύψους 270,6 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο

J&P-ΑΒΑΞ: Κύκλος εργασιών ύψους 270,6 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο

Το καθαρό κέρδος της εταιρείας μετά από φόρους ανέρχεται στα 21,0 εκατ. ευρώ.

Στα 270,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου J&P-ΑΒΑΞ, στο πρώτο εξάμηνο του 2016, έναντι 232,0 εκατ. ευρώ, στην αντίστοιχη περίοδο του 2015. Τα κέρδη πρό φόρων, χρηματοοικονομικών εξόδων και αποσβέσεων, (ΕΒΙΤDA) του ομίλου, στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ανήλθαν στα 40,1 εκατ. ευρώ έναντι 26,4 εκατ. ευρώ, στο πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2015 αναμορφώθηκαν για σκοπούς συγκρισιμότητας, λόγω της οριστικής διακοπής της ζημιογόνου δραστηριότητας της θυγατρικής ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ στα Εμιράτα κατέστη αναγκαία, μετά και την επιβολή των capital controls, λόγω της αδυναμίας εξασφάλισης των απαραίτητων κεφαλαίων κίνησης και τραπεζικών εγγυητικών επιστολών, προκειμένου να εκτελούνται τα υφιστάμενα έργα και να διεκδικούνται νέα έργα».

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2016 έχουν επιβαρυνθεί με έκτακτη ζημιά, ύψους 7,8 εκατ. ευρώ, από την αποτίμηση επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Το καθαρό κέρδος μετά από φόρους, στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ανέρχεται στα 21,0 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 2,8 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του ομίλου παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις, στο τέλος Ιουνίου 2016, ανέρχονται περίπου σε 2,0 δισ. ευρώ, με τα έργα του εξωτερικού να αντιπροσωπεύουν το 32% του συνόλου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος βρίσκεται, επίσης, κοντά στην υπογραφή κι άλλων συμβάσεων σημαντικού ύψους για έργα στο εξωτερικό.