JP Morgan: Η Alpha Bank στην πιο πλεονεκτική θέση για επιστροφή στην κανονικότητα

JP Morgan: Η Alpha Bank στην πιο πλεονεκτική θέση για επιστροφή στην κανονικότητα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Alpha Bank βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, προκειμένου να επιταχύνει την πορεία της προς την κανονικότητα και τη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων(ΜΕΑ),ενώ διαθέτει όλα τα εχέγγυα, ως η τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα (best in class capitalization) να απορροφήσει σύντομα το σοκ από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19», αναφέρει σε έκθεση της ο διεθνής επενδυτικός οίκος JP Morgan. Στην έκθεση της δίνει τιμή στόχο για την μετοχή της τράπεζας 1,20 ευρώ και upside 26%, ενώ τηρεί στάση «overweight»(καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου).

Στην Alpha Bank, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλός της Βασίλης Ψάλτης, με την ευκαιρία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας, «βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα λειτουργικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας, εξακολουθώντας να παρέχει έμπρακτη στήριξη στους πελάτες της».

Η αντιμετώπιση της κληρονομιάς του παρελθόντος, όπως έχει αναφέρει ο κ. Ψάλτης, «αλλάζει ριζικά την εικόνα του ισολογισμού της τράπεζας, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα θα μειωθούν κατά 62% σε 4,8 δισ. ευρώ εντός του κεφαλαιακού πλαισίου που έχει προϋπολογισθεί». Αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας που υλοποιείται από το 2017 έχει οδηγήσει το 90% των εγχρήματων συναλλαγών να πραγματοποιούνται πλέον στα ψηφιακά της δίκτυα (web, mobile, ATM και στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμών ΑPS).