Jumbo: Την αύξηση των πωλήσεων στο γ’ τρίμηνο προανήγγηλε η διοίκηση

Jumbo: Την αύξηση των πωλήσεων στο γ’ τρίμηνο προανήγγηλε η διοίκηση

Σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των μετόχων, δεν θα διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση 2014-2015.

Πωλήσεις ύψους 152,63 εκατ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος Jumbo το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, έναντι 145,51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όπως ενημερώθηκαν οι μέτοχοι της εταιρείας στην Τακτική Γενική Συνέλευση, η αύξηση των πωλήσεων του ομίλου ήταν της τάξης του 4,89%.

Παράλληλα η πλειοψηφία των μετόχων αποφάσισε να μη διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση 2014-2015, με τη διοίκηση να υπόσχεται ότι θα επανεξετάσει το θέμα ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές και την αλλαγή πολιτικής στα capital controls.

Η επίδοση αυτή οφείλεται στη μικρή υποχώρηση των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ τα καταστήματα του εξωτερικού συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Jumbo, τα προκαταρτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα είναι καλύτερα του προϋπολογισμού του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση. Η διοίκηση, ωστόσο, υπενθύμισε στους μετόχους ότι το πλέον σημαντικό – για τα μεγέθη του Ομίλου – τρίμηνο είναι το δεύτερο τρίμηνο, που περιλαμβάνει και τις πωλήσεις των Χριστουγέννων.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χ.Α.