Κ. Χατζηδάκης: Στα πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς

Κ. Χατζηδάκης: Στα πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς

Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας ευνοεί την ανάπτυξη του κλάδου των δικτύων διανομών, δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει ένα από τα πέντε μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη πολύ σύντομα. Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι τέτοια, ώστε μπορεί να αναπτυχθεί ο κλάδος των δικτύων διανομών», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να δώσει κίνητρα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη, το λιμάνι του Πειραιά μπορεί να γίνει ένας από τους πέντε μεγαλύτερους κόμβους στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, καθώς, όπως ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει τις δραστηριότητες δικτύων διανομής (logistics), στο πλαίσιο της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, δήλωσε ότι η πλήρης αξιοποίηση της δυναμικής του λιμένος του Πειραιά να γίνει μεγαλύτερη πύλη εισόδου θα απαιτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου και τη μεγαλύτερη αξιοποίηση των σιδηροδρομικών και λιμενικών συνδέσεων στη χώρα, ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη να βελτιωθεί το εθνικό οδικό δίκτυο και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Διαβάστε ακόμη: Ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι για το 2013 ο Πειραιάς

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι προωθείται νομοθεσία για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στον κλάδο των δικτύων διανομής. «Θα κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους επενδυτές σε δίκτυα διανομής. Θα εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο, κυρίως απλοποιώντας το πλαίσιο αδειοδότησης», δήλωσε σχετικά.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, ενός μη κερδοσκοπικού Οργανισμού που προωθεί την ανάπτυξη του κλάδου, Σωτήρης Τρίχας, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι ο κλάδος, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, συμβάλει κατά περίπου 10% έως 12% στο ελληνικό ΑΕΠ και μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης.

«Επειδή η Ελλάδα είναι μία μικρή αγορά, πρέπει να αξιοποιήσουμε τα φορτία που δεν έχουν τελικό προορισμό τους την Ελλάδα. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία με τον λιμένα του Πειραιά», δήλωσε ο Σ.Τρίχας.

Τέλος, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη Eurostat, το λιμάνι του Πειραιά είναι το 11ο μεγαλύτερο της ΕΕ, με βάση την κατάταξη του 2011, του τελευταίου έτους που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ενώ για το ίδιο έτος σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 98%, που ήταν ο υψηλότερος μεταξύ των 20 μεγαλύτερων λιμένων.

Διαβάστε ακόμη: ΥΠΕΚΑ: 900 εκατ. ευρώ για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας