Κ. Καραμανλής: Εξετάζεται έκπτωση στους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ

Κ. Καραμανλής: Εξετάζεται έκπτωση στους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ
Κόσμος, φορώντας προστατευτική μάσκα αποβιβάζεται και επιβιβάζεται σε τρολει , Δευτέρα 4 Μάϊου 2020. Αίρονται από σήμερα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού. Νέοι κανόνες ισχύουν από σήμερα στις μετακινήσεις των επιβατών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με γνώμονα την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση. Επιβεβλημένη η χρήση μάσκας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ λεωφορεία, τρόλεϊ, για επιβάτες και για εργαζόμενους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνηση εξετάζει την παροχή κινήτρων εμβολιασμού για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξετάζεται η δυνατότητα ενός επιπλέον εκπτωτικού πακέτου όσον αφορά στις μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον υπουργό,  συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις οχημάτων και συρμών, ενώ ανέφερε πως οι οδηγοί είναι προστατευμένοι, καθώς στο Μετρό είναι μεν είναι απομονωμένοι σε ξεχωριστό κουβούκλιο, στα δε λεωφορεία δεν ανοίγει πλέον η μπροστινή πόρτα για τους επιβάτες και έχει τοποθετηθεί προστατευτικό διαχωριστικό.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους οδηγούς, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι θα ήταν υπερβολικός αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα δήλωσε αντίθετος στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Γνωστοποιώντας επίσης ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να απαιτείται τεστ πριν τα ταξίδια με τρένο, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως έχουν πει όλοι οι συγκοινωνιολόγοι διεθνώς, καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στη Ρώμη υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες με μεγάλη επιβατική κίνηση.