Κ. Καρατζάς (The Modernist): H συνεργασία με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, το άνοιγμα του ξενοδοχείου και η αισιοδοξία για τον τουρισμό

Κ. Καρατζάς (The Modernist): H συνεργασία με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, το άνοιγμα του ξενοδοχείου και η αισιοδοξία για τον τουρισμό
Το «συν» στην υγειονομική ασφάλεια που εξασφαλίζει η στρατηγική συνεργασία με πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η ευελιξία κρατήσεων και η προετοιμασία δομών και προσωπικού για την μετάβαση στη νέα κανονικότητα μετά το υποχρεωτικό λουκέτο για ένα τρίμηνο.

Αισιόδοξος για το μέλλον στην επιχείρησή του αλλά και στον τουρισμό ευρύτερα εμφανίζεται ο Κωστής Καρατζάς, Founder του ξενοδοχείου The Modernist στη Θεσσαλονίκη, που μιλά στο Fortune Greece για τη σημασία της συνεργασίας με πάροχο πρωτοβάθμιας υγείας και την επανεκκίνηση υπό το πρίσμα των αλλαγών και της προετοιμασίας που απαιτεί η μετάβαση στη νέα κανονικότητα τόσο στις δομές φιλοξενίας όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό.

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε το ξενοδοχείο θέλοντας να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ύστερα από μια μακρά περίοδο αδράνειας», σημειώνει ο κ. Καρατζάς που άνοιξε το ξενοδοχείο του έπειτα από τρεις μήνες αναγκαστικής διακοπής στις αρχές Ιουνίου εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα στρατηγική συνεργασία με τον ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Όπως εξηγεί, το ξενοδοχείο ενισχύει τις διαδικασίες καθαρισμού υιοθετώντας επιπλέον προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο των οδηγιών του Παγκόσμιου και Εθνικού Οργανισμού Υγείας, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλά standards υγιεινής και καθαριότητας που ανέκαθεν εφάρμοζε. Σχετικά με τη συνεργασία με τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης εξηγεί: «Με στόχο να ανταποκριθούμε στην νέα πραγματικότητα στον τομέα του τουρισμού και να διασφαλίσουμε την υγεία των επισκεπτών και του προσωπικού μας, προχωρήσαμε σε μια στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και ειδικότερα με το Κέντρο Διεθνών Ασθενών του ομίλου CrossBorderMedCare».

Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας η εταιρεία φροντίζει να καλύψει τους εργαζομένους της σε διαφορετικά επίπεδα πρόληψης και αντιμετώπισης του Covid-19 με μια σειρά από παροχές όπως: τηλεϊατρικές επισκέψεις, 24ωρη πρόσβαση σε online πλατφόρμα παρακολούθησης ασθενών με Covid-19 από ομάδα λοιμωξιολόγων, δυνατότητα πραγματοποίησης δειγματοληψιών (με αποτελέσματα εντός 15 λεπτών), εκπαίδευση προσωπικού και φυσικά διαθεσιμότητα ιατρού στον χώρο του ξενοδοχείου.

«Οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαύσουν την διαμονή τους μαζί μας με ασφάλεια, καθώς εφαρμόζουμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία έχει ανακοινώσει η πολιτεία. Για την ακρίβεια, εφαρμόζουμε πρωτόκολλα πιο αυστηρά και λεπτομερή από τα υποχρεωτικά, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια στο ξενοδοχείο. Επιπλέον, έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και κάνουμε διαρκώς ελέγχους ποιότητας στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Είμαστε απολύτως έτοιμοι και αισιόδοξοι για το μέλλον», προσθέτει.

Έχοντας υιοθετήσει νέα πρότυπα δηλώνει ικανοποιημένος από τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδα του. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που υποδεχόμαστε έπειτα από καιρό τους επισκέπτες μας, έχοντας εφαρμόσει πλήρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Modernist. Τους καλωσορίζουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της ομάδας μας», αναφέρει ο κ. Καρατζάς.

Τον ρωτήσαμε επίσης πώς προετοιμάστηκαν οι εργαζόμενοι στα διάφορα τμήματα και λειτουργίες της ξενοδοχειακής μονάδας, για να λάβουμε την απάντηση ότι αξιοποιήθηκε πλήρως όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, με εσωτερικές αλλαγές, με την υλοποίηση καινούργιων project, με διαρκές training και άλλες ενέργειες. «Η ομάδα αντέδρασε με θετική ενέργεια και δημιουργικότητα στη δυσκολία και αυτό με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο και αισιόδοξο. Έτσι, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουμε ορίσει, έχοντας εξασφαλίσει την κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού μας και παρέχοντας πλήρη ευελιξία στις κρατήσεις, διατηρούμε απόλυτα την αισιοδοξία μας για το μέλλον. Επιστρέψαμε πιο δυναμικοί και δημιουργικοί από ποτέ, για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία του ξενοδοχείου, παρέχοντας ταυτόχρονα τη μοναδική εμπειρία διαμονής που μας χαρακτηρίζει», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζάς.