Κ. Μίχαλος: Χωρίς τις προσφορές ιδιωτών η κοινωνία θα κατέρρεε

Κ. Μίχαλος: Χωρίς τις προσφορές ιδιωτών η κοινωνία θα κατέρρεε

Ομιλία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο ετήσιο φόρουμ της Capital Link για την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Χωρίς τις προσφορές εκ μέρους των ιδιωτών, η ελληνική κοινωνία θα είχε φθάσει σήμερα στα όρια της συνολικής κατάρρευσης, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σήμερα στο ετήσιο φόρουμ της Capital Link για την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «άπειρα» παραδείγματα έμπρακτης ευαισθητοποίησης, εκ μέρους πολιτών και ομάδων, αλλά και μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, συνεργασίες που ξεκινούν από τη δωρεά τροφίμων αξίας μερικών ευρώ στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων και φθάνουν μέχρι την «υιοθέτηση» κοινωφελών ιδρυμάτων από εταιρείες καθώς και την μεγάλης κλίμακας ενεργοποίηση της ελληνικής ομογένειας.

Σημείωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης από τη μια είδαμε να ενισχύεται η δυσπιστία και η καχυποψία της κοινωνίας απέναντι στις επιχειρήσεις, ειδικά τις μεγαλύτερες και από την άλλη μια πρωτοφανή ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα, για τη στήριξη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Τώρα είναι το κρίσιμο σημείο στο οποίο πρέπει να πάμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ένα βήμα πιο πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ. Επισήμανε δε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο επίπεδο της εταιρικής ακεραιότητας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της ανοιχτής επικοινωνίας και της συνεργασίας, με όλους όσοι εμπλέκονται, επηρεάζουν και επηρεάζονται από τη λειτουργία της επιχείρησης. Και ακόμη να αναδειχθεί ο στρατηγικός ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας και τη διαμόρφωση των συνθηκών της επόμενης ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ