K. Μητσοτάκης: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να φοβούνται

K. Μητσοτάκης: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να φοβούνται

Στόχος να μείνουν στο Δημόσιο κάτω από 600 χιλιάδες υπάλληλοι μετά το 2015.

Στο θέμα της κινητικότητας των δημόσιων υπαλλήλων, για το οποίο πιέζει η τρόικα, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στο δημόσιο. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014. «Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας» διευκρίνισε.

Καταφέραμε και μετρήσαμε τους δημόσιους υπαλλήλους!

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.

Σε άλλη ερώτηση για το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5 που ισχύει.