Κάιλι Τζένερ: Πόσα ακριβώς χρήματα κερδίζει πριν καν γίνει 20 ετών

Κάιλι Τζένερ: Πόσα ακριβώς χρήματα κερδίζει πριν καν γίνει 20 ετών

Η νεότερη της οικογενείας Καρντάσιαν χτίζει μια αυτοκρατορία καλλυντικών.

Πριν από δύο χρόνια, περίπου, η Κάιλι Τζένερ ξεκίνησε να διαθέτει την τρομερά δημοφιλή σειρά κραγιόν με την οποία χτίστηκε μια αυτοκρατορία των καλλυντικών.

Η νεότερη της οικογενείας Καρντάσιαν – Τζένερ λάνσαρε την Kylie Cosmetics το 2016 – μια σειρά καλλυντικών που περιλαμβάνει τα γνωστά κραγιόν, σκιές για τα μάτια, eyeliner, και άλλα προϊόντα.

Όπως ανέφερε η Κρις Τζένερ, μαμά της Τζένερ και οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, τους τελευταίους 18 μήνες η ταχύτατα αναπτυσσόμενη σειρά καλλυντικών είχε πωλήσεις λιανικής ύψους 420 εκατομμυρίων δολαρίων – πρόκειται για εξωφρενικό ποσό.

Και οι πωλήσεις δεν εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Αντιθέτως, η γραμμή καλλυντικών της Τζένερ αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 25% φέτος, στα 386 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το 2017.

Με αυτούς τους ρυθμούς, η εταιρεία της Κάιλι Τζένερ θα έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις το 2022. Οι ρυθμοί αυτοί είναι καταιγιστικοί ακόμα και για καθιερωμένες εταιρείες στην αγορά καλλυντικών· για παράδειγμα, η σειρά Lancôme της L’Oréal χρειάστηκε 80 χρόνια για να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις.

Τα προϊόντα της Τζένερ είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του διαδικτύου, αλλά όπως η ίδια δήλωσε στο Women’s Wear Daily, ελπίζει κάποια μέρα να τα πουλά και σε καταστήματα.

Η Τζένερ, η οποία μόλις έκλεισε τα 20 της χρόνια, είναι η νεότερη celebrity στη λίστα των 100 πιο καλοπληρωμένων celebrities στον κόσμο, που δημοσιεύει το Forbes. Για την ακρίβεια, είναι σχεδόν τρεισήμισι χρόνια νεότερη από τον αμέσως μεγαλύτερό της σε ηλικία celebrity, που δεν είναι άλλος από τον Τζάστιν Μπίμπερ. Τον τελευταίο χρόνο, η Τζένερ είχε έσοδα 41 εκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από το brand καλλυντικών, η Τζένερ έχει δεκάδες συμφωνίες με εταιρείες για την προώθηση εμπορικών σημάτων. Μια από τις πιο γνωστές τέτοιες συμφωνίες είναι με την Puma. Παράλληλα, συμμετέχει τακτικά στο reality show της οικογένειας, το γνωστό Keeping Up with the Kardashians. Ο πρώτος κύκλος της σειράς, με τίτλο Life of Kylie (Η ζωή της Κάιλι), που ξεπέταξε από τη γνωστή αρχική σειρά ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα, η Τζένερ μοιράζεται μια γραμμή ρούχων με την αδερφή της, το πασίγνωστο μοντέλο Κένταλ Τζένερ. Το εμπορικό σήμα Kendall+Kylie βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο επειδή διέθεσε «vintage» T-shirts με τα λογότυπα μουσικών συγκροτημάτων πάνω τους. Οι δυο τους απέσυραν τις μπλούζες από τη λιανική όταν άρχισε να προκαλείται σάλος από την αντιγραφή.

Εκτός της αυτοκρατορίας του makeup και άλλα μικρότερα παράλληλα πρότζεκτ, η Τζένερ εντείνει τις προσπάθειές της στον χώρο της φιλανθρωπίας – εορτάζοντας τα εικοστά της γενέθλια με μια δωρεά μέρους των εσόδων από τη γραμμή καλλυντικών της στην Teen Cancer America. Πρόκειται για φιλανθρωπική οργάνωση που συνεργάζεται με νοσοκομεία για τη δημιουργία ειδικών κέντρων για παιδιά και νέους που κάνουν θεραπεία για καρκίνο.