Kaizen 2626: Ο μεγάλος στόχος της Kaizen Gaming για επέκταση σε νέες διεθνείς αγορές

Kaizen 2626: Ο μεγάλος στόχος της Kaizen Gaming για επέκταση σε νέες διεθνείς αγορές
Το «πράσινο» Kaizen Campus και το πλάνο των 1.200 προσλήψεων μέσα στο 2023.

Τα νέα, υπερσύγχρονα γραφεία στο Μαρούσι που βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία καθώς και τον στόχο δυναμικής επέκτασης σε διεθνείς αγορές, παρουσίασε η Kaizen Gaming σε δημοσιογραφική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Όπως ανέφερε ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος της Stoiximan, η εταιρεία του χώρου του GameTech τρέχει ένα τριετές πλάνο με την ονομασία «Kaizen 2626», με βασικό του στόχο να φτάσει ως το 2026 τις 26 διαφορετικές αγορές στις οποίες διατηρεί ενεργή παρουσία.

Σήμερα, η εταιρεία βρίσκεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Νιγηρία, Γερμανία, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Χιλή, Περού και Εκουαδόρ και εντός των επόμενων περίπου 4 μηνών αναμένεται να κλείσει και η αγορά του Καναδά (Οντάριο).

Συνολικά η Kaizen Gaming διαθέτει ενεργή παρουσία σε 13 αγορές με 14 γραφεία, τα δύο εκ των οποίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου και απασχολούνται 1.200 και 220 περίπου άτομα αντίστοιχα «ως αυτή τη στιγμή που μιλάμε», όπως τόνισε ο Πάνος Κωνσταντόπουλος. Κι αυτό διότι η εταιρεία τρέχει ένα επιθετικό πλάνο ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού της με ρυθμό που φτάνει τις 100-120 προσλήψεις κάθε μήνα μέσα στο 2023. Στόχος της, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Stoiximan, είναι να φτάσει η Kaizen Gaming τις 1.200 προσλήψεις ως το τέλος του 2024 και να ξεπεράσει συνολικά τους 3.000 εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην Πορτογαλία με 400 εργαζόμενους, καλύπτοντας κατά ένα ποσοστό πέρα από την εγχώρια αγορά και την αγορά της Βραζιλίας -στην οποία επίσης διαθέτει παρουσία και πλάνο ισχυρότερης επέκτασης, με τη δημιουργία νέου τοπικού επιχειρηματικού hub και δυναμική που αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000 εργαζόμενους. Η δραστηριοποίηση της Kaizen Gaming σε Ελλάδα και Κύπρο είναι υπό το brand Stoiximan, ενώ στις αγορές Ευρώπης, Αμερικής και Αφρικής υπό το brand Betano. Αποτέλεσε, μάλιστα, την πρώτη εταιρεία του κλάδου η οποία προχώρησε σε επίσημη συμφωνία με την FIFA στο πλαίσιου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Μιλώντας για τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το άμεσο μέλλον όσον αφορά το πλάνο επέκτασης σε νέες διεθνείς αγορές, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος στάθηκε στα ζητήματα του διοικητικού ελέγχου και της αυτονομίας ανά χώρα. Μίλησε, δε, χωρίς να τις κατονομάσει, για διαδικασίες πιθανής επέκτασης οι οποίες περιλαμβάνουν αυτή τη στιγμή 20 χώρες.

Εξηγώντας, τέλος, τις διαδικασίες επιλογής των χορηγιών σε αθλητικές ομάδες σε όλες τις χώρες στις οποίες διαθέτει παρουσία, ο αντιπρόεδρος της Stoiximan τόνισε ότι «κάθε συνεργασία συνδέεται άρρηκτα με το κοινωνικό της αποτύπωμα». Σε ερώτηση του Fortune Greece για το θέμα, απάντησε πως κάθε χορηγική διαδικασία περιλαμβάνει δράσεις και παροχή τεχνογνωσίας για ζητήματα που αφορούν κοινωνικές δράσεις και ενέργειες ευαισθητοποίησης, ενώ σημείωσε ότι σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις που αφορούν την ίδρυση του Kaizen Foundation, το οποίο θα επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί σοβαρή προϋπόθεση για το κλείσιμο συνεργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kaizen Gaming στοχεύει ως το τέλος του 2023 να ολοκληρώσει και την πρώτη της Έκθεση Βιωσιμότητας, στην οποία θα αποτυπώσει τον κοινωνικό αντίκτυπο των πολιτικών ESG. Ήδη η εταιρεία, μέσα από τα προγράμματα «Ήρωες» και «Μικροί Ήρωες», τρέχει σε συνεργασία με τις ομάδες και τους αθλητές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χορηγιών, δράσεις που αφορούν τη στήριξη κοινωνικών ομάδων, τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Καταλήγοντας, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως η Kaizen Gaming ετοιμάζει άμεσα ένα πρόγραμμα ύψους 4 εκατ. ευρώ για να ανακαινιστούν οι 3 από τις 4 πτέρυγες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «πράσινο» Kaizen Campus

Η απόφαση της Kaizen να ξεκινήσει εντός της πανδημίας τη μεταφορά της από τα πρώτα της γραφεία στο νέο κτίριο που κατασκευάστηκε από την Dimand και εξαγοράστηκε από την Prodea, ήρθε μετά από την άκρως αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- η οποία τρέχει με ρυθμούς που φτάνουν το 20% σε ετήσια βάση.

Οι νέες εγκαταστάσεις που έχουν υπενοικιαστεί από την Prodea μέσω leasing, διαθέτουν χώρους για 750 ταυτόχρονες θέσεις εργασίας, περισσότερα από 40 meeting rooms, και δεκάδες βοηθητικούς χώρους οι οποίοι περιλαμβάνουν από μικρά ηχομονωμένα booths μέχρι «αίθουσες ηρεμίας». Διαθέτει επίσης έκταση 6.000 τμ με χώρους πρασίνου και περιπάτου, ιδιόκτητο εστιατόριο και καφέ, χώρους στάθμευσης με 34 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ σύντομα αναμένονται οι εκδόσεις πιστοποιήσεων leed και well που αφορούν τις βιώσιμες ενεργειακές κτιριακές αποδόσεις.

Μεταξύ πολλών διακρίσεων, η Kaizen Gaming αναδείχθηκε φέτος ως Operator of the Year στα EGR Awards. Η εταιρεία απέσπασε την υψηλότερη παγκόσμια διάκριση για την αγορά του online gaming, στα EGR Awards, τα οποία θεωρούνται τα «Όσκαρ» του κλάδου, με την ανάδειξή της ως κορυφαία εταιρία διεθνώς για το 2022, διαγωνιζόμενη ανάμεσα στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: