Kaizen Gaming: Στηρίζοντας τους ήρωες του σήμερα αλλά και του αύριο

Kaizen Gaming: Στηρίζοντας τους ήρωες του σήμερα αλλά και του αύριο
Το διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της μεγαλύτερης GameTech εταιρείας στην Ελλάδα και το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Οι προηγούµενοι µήνες δοκίµασαν τις αντοχές τις ελληνικής κοινωνίας µπροστά στη δύσκολη συνθήκη της παγκόσµιας υγειονοµικής κρίσης. Η Kaizen Gaming, πιστή στη δέσµευσή της να παραµένει στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται υπηρετώντας σηµαντικούς σκοπούς, επιστράτευσε τις δυνάµεις της για να στηρίξει τις έκτακτες ανάγκες του Εθνικού Συστήµατος Υγείας, επενδύοντας παράλληλα σε δράσεις για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ενδυνάµωση οργανισµών. Ήδη από το ξεκίνηµά της, η Κaizen Gaming ενσωµατώνει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο σύνολο της εταιρικής στρατηγικής της, αναλαµβάνοντας πρωτοβουλίες που βρίσκουν πρωταγωνιστές τους ήρωες του σήµερα αλλά και του αύριο.

Στηρίζοντας τη δημόσια υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

Από την έναρξη της υγειονοµικής κρίσης της COVID-19 και στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020, η Kaizen Gaming κινητοποιήθηκε άµεσα και µε ταχύτητα προκειµένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων της, αλλά και να στηρίξει τις κρατικές ανάγκες Υγείας δωρίζοντας 250.000 χειρουργικές µάσκες στο υπουργείο Υγείας. Όταν το δεύτερο κύµα πανδηµίας εξελισσόταν στη χώρα, η Kaizen Gaming βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του ΕΣΥ προσφέροντας 6 φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αξίας 500.000 ευρώ, µε στόχο την αποσυµφόρησή του.
Η Kaizen Gaming ανέλαβε ακόµη µια πρωτοβουλία µε σκοπό την προάσπιση της δηµόσιας υγείας, µε αφορµή το καρδιακό επεισόδιο του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανίας – Φινλανδίας, δωρίζοντας τον περασµένο Σεπτέµβριο 150 αυτόµατους απινιδωτές στο υπουργείο Υγείας. Οι απινιδωτές αναµένεται να τοποθετηθούν σε δηµόσιους χώρους συνάθροισης, όπως γήπεδα και χώρους άθλησης, ενώ παράλληλα θα διανεµηθούν και σε κάποιους κοινωνικούς φορείς ανά τη χώρα.

Οι «μικροί ήρωες» της STOIXIMAN στο πλευρό των μαθητών κατά την περίοδο της πανδημίας

Όταν οι περιορισµοί της πανδηµίας υποχρέωσαν την τηλεκπαίδευση, το βραβευµένο πρόγραµµα «Μικροί Ήρωες» προσαρµόστηκε στη συνθήκη της νέας καθηµερινότητας της ζωής των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, παρέχοντας δωρεάν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Τα νέα προγράµµατα δηµιουργικής απασχόλησης στο πλαίσιο του προγράµµατος «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan ξεκίνησαν τον Μάιο του 2020, προσκαλώντας περισσότερους από 10.000 µαθητές από όλη την Ελλάδα να συµµετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις που πραγµατοποιούνταν από το σπίτι. Σηµειώνεται ότι περισσότεροι από 35.000 µαθητές της Πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης έχουν παρακολουθήσει και συµµετάσχει δωρεάν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράµµατα που πραγµατοποιούνται σε συνεργασία µε ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισµούς σε όλη την Ελλάδα από το 2017.

ONE TEAM RACE και ONETABLE CHALLENGE από τους kaizeneres για την ενδυνάμωση ΜΚΟ σε Ελλάδα, Ρουμανία και Πορτογαλία

Μια ακόµη πρωτοβουλία για τη στήριξη των συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη πραγµατοποιήθηκε κατά την περίοδο της πανδηµίας µε τη συµµετοχή του ανθρώπινου δυναµικού της Kaizen Gaming στον virtual φιλανθρωπικό αγώνα δρόµου που διήρκησε για δύο ολόκληρους µήνες. Περισσότεροι από 300 Kaizeners από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Ρουµανία, την Κύπρο, τη Βραζιλία και τη Γερµανία περπάτησαν, έτρεξαν, κολύµπησαν και ποδηλάτησαν καταγράφοντας συνολικά 16.100 χιλιόµετρα, συγκεντρώνοντας το ποσό των 36.000 ευρώ, καλύπτοντας τις ανάγκες τριών ΜΚΟ σε Ελλάδα, Ρουµάνια και Πορτογαλία. Πιο συγκεκριµένα, στην Ελλάδα η εταιρεία στήριξε την Emfasis Foundation, δωρίζοντας µια µονάδα κινητής στήριξης που δύναται να εξυπηρετήσει 14 δήµους εντός Αττικής για τη µεταφορά των street workers, προµηθειών και ειδών επιβίωσης για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση δρόµου. Μέσα από την ίδια δράση η Kaizen Gaming στήριξε την Audiovisual Union στην Πορτογαλία και την HOSPICE στη Ρουµανία. Η Kaizen Gaming υλοποίησε επιπρόσθετα και τη δράση OneTable Challenge, στηρίζοντας και πάλι µε τη συµµετοχή των εργαζοµένων της, συνανθρώπους που επλήγησαν από την πανδηµία, συγκεντρώνοντας τρόφιµα που παρέδωσε στην Κουζίνα Αλληλεγγύης «Ο άλλος Άνθρωπος».

Δύο νέα γήπεδα για τους «ΑΚΡΙΤΕΣ» σε συνεργασδία με την +ΠΛΕΥΣΗ

Στο πλαίσιο της δράσης «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», η Kaizen Gaming εκφράζει στην πράξη τη δέσµευσή της να επενδύει σε πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων αποµακρυσµένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας. Σε αυτό το ταξίδι, πορεύεται µε την πιο δυνατή οµάδα, τους πρεσβευτές του προγράµµατος Δηµήτρη Διαµαντίδη, Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρο Γιαννιώτη και Βασιλική Μιλλούση. Τον Ιούλιο του 2020, η Kaizen Gaming εγκαινίασε το νέο σύγχρονο πολυγήπεδο στη Σίκινο, το οποίο παρέδωσε στους 17 µαθητές του σχολείου, ενώ αναµένεται να εγκαινιάσει ακόµη ένα γήπεδο στον Αϊ-Στράτη.

*Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το νέο τεύχος του Fortune Greece που κυκλοφορεί στα περίπτερα.