Κακοκαιρία Daniel: Χάος στους δρόμους της Αθήνας – Πλημμύρισε ο σταθμός μετρό “Ευαγγελισμός”

Κακοκαιρία Daniel: Χάος στους δρόμους της Αθήνας – Πλημμύρισε ο σταθμός μετρό “Ευαγγελισμός”
Αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε δρόμο τη δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας DANIEL, στη Λαμία, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023. Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων, καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της ΠΕ Λάρισας. Έχει πλημμυρίσει ο κάμπος του Δομοκού, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει και τα νερά έχουν πέσει στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου και της Σοφιάδας. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Πετρίλια που είναι κοντά στο Νέο Μοναστήρι. Έχουν ήδη καταγραφεί ζημιές σε πλημμυρισμένες αποθήκες και διάσπαρτες αγροικίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επελαύνει και στην Αττική η κακοκαιρία Daniel, με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς. Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα την Αττική, με τον ουρανό να έχει μαυρίσει ενώ προβλήματα φαίνεται πως παρατηρούνται και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ταυτόχρονα, σημειώνονται διακοπές ρεύματος, μικρής διάρκειας, σε αρκετές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 20 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό “Ευαγγελισμός”

Έκλεισε προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους. Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Ακόμα, η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ) διεξάγεται προσωρινά στα τμήματα Πειραιάς- Ταύρος & Ομόνοια- Κηφισιά, λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

Κίνηση στους δρόμους

Λόγω συσσώρευσης υδάτων η κυκλοφορία έχει διακοπεί

  • Στην οδό Πειραιώς από την οδό Π. Ράλλη έως την οδό Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Στη Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο ύψος της εξόδου προς Λ. Συγγρού
  • Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο ύψος του νοσοκομείου Ασκληπείου Βούλας, στο ρεύμα προς Αθήνα

Παράλληλα, έντονες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Συγκεκριμένα, αυξημένη είναι η κίνηση στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασ. Αμαλίας, Ακαδημίας καθώς και στις Λεωφόρους Αλεξάνδρας και Μεσογείων.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στην άνοδο της Λ. Κηφισίας καθώς και στην κάθοδο της Βασ. Κωνσταντίνου και στην Καλλιρόης.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Daniel – Αύριο η πιο δύσκολη μέρα

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αυριανή μέρα, και ειδικά το πρωί, αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς προβλέπονται τεράστιες ποσότητες νερού σε Θεσσαλία, Πιερία και Στερεά.

Όπως αναφέρει το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 07/09/2023.

Πιο αναλυτικά:

  • Σήμερα Τετάρτη (06/09) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης (07/09) τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης για τα μετεωρολογικά δεδομένα στον τόπο μας, μας έχει βάλει όλους μας σε μεγάλη πίεση είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Daniel, από το πέρασμα της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες η Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πηγή: News247.gr