Κακοκαιρία Ελπίδα: Κραυγή απόγνωσης από τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Κακοκαιρία Ελπίδα: Κραυγή απόγνωσης από τους εγκλωβισμένους οδηγούς
Για περισσότερες από πέντε ώρες βρίσκονται πλέον άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό. Σε απόγνωση οι οδηγοί, "ξεμένουν" από προμήθειες.

Το απόλυτο χάος βιώνουν οδηγοί στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί για ώρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες και να μην μπορούν να μετακινηθούν.

Απελπιστική είναι η κατάσταση από τις 10 το πρωί στην Αττική οδό, όπου έχουν “κολλήσει” χιλιάδες οδηγοί, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική εξέταση για αναζήτηση τυχόν ευθυνών για το αδίκημα για παρακώλυσης συγκοινωνιών αναφορικά με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική οδό.

Οδηγοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους από το πρωί καταγγέλλουν ότι βρίσκονται εκεί πλέον χωρίς νερό, τρόφιμα και καύσιμα ενώ όπως τονίζουν, αναγκάζονται να βγουν έξω στον χιονιά για να κάνουν την ανάγκη τους.

Άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι επί πολλές ώρες στο δρόμο με το φως της ημέρας να έχει πλέον πέσει, και τα αυτοκίνητά τους να μην έχουν απεγκλωβιστεί.

Πολλοί οδηγοί επισημαίνουν ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος να “μείνουν” από βενζίνη κάτι που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα οδικά δίκτυα, από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος και για την υγεία των οδηγών που δεν θα έχουν θέρμανση.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν και τα μεγάλα οχήματα, με τις νταλίκες να έχουν γυρίσει φράσσοντας τον δρόμο.

Σύμφωνα με καταγγελίες οδηγών, από την Αττική οδό τους άφησαν από τα διόδια να μπουν χωρίς να τους ενημερώσουν ότι ο δρόμος είναι κλειστός, ενώ πλήρωσαν και κανονικά τα διόδια.