Kακοκαιρία πλήττει την Γαλλία: Στους εννέα οι τραυματίες- Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ

Kακοκαιρία πλήττει την Γαλλία: Στους εννέα οι τραυματίες- Έκλεισε ο πύργος του Άιφελ

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Γαλλίας,  χρειάστηκε να επέμβει σχεδόν σε 3.500 περιπτώσεις. Η ταχύτητα των ανέμων φθάνει τα 100 χλμ. την ώρα. 

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, από το πέρασμα της καταιγίδας Eleanor, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σχεδόν σε 3.500 περιπτώσεις, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα το μεσημέρι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

«Οι τέσσερις που έχουν τραυματιστεί σοβαρά είναι ένας άνδρας που έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του στο Σεν-ε-Μαρν, μια γυναίκα που έπεσε πάνω της ένας όγκος από μπετόν στον Άνω Ρήνο, ένας μοτοσικλετιστής που έπεσε πάνω σε ένα δέντρο στο Έουρ-ε-Λουάρ και ένα ακόμη πρόσωπο που τραυματίστηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του στην Εσόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπερνιέ.

Πηγή φωτογραφίας: Yahoo
Πηγή φωτογραφίας: Yahoo

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε λόγω της κακοκαιρίας

Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε σήμερα κλειστός για τους επισκέπτες λόγω των ισχυρών ανέμων, ανακοίνωσε η εταιρία εκμετάλλευσης του πιο διάσημου μνημείου του Παρισιού.

Η δυτική και η βόρεια Γαλλία καθώς και η περιοχή του Παρισιού επλήγησαν σήμερα το πρωί από την καταιγίδα Eleanor, η οποία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην αεροπορική κυκλοφορία, και κατευθύνεται τώρα προς το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι ισχυροί άνεμοι, με ταχύτητες που φθάνουν έως και τα 100 χλμ. την ώρα, οδήγησαν την Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE) στην απόφαση να μην ανοίξει το μνημείο, το οποίο δέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

«Για λόγους ασφαλείας, ο πύργος του Άιφελ δεν άνοιξε» σήμερα το πρωί, δήλωσε εκπρόσωπος της SETE. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με το μεσημεριανό μετεωρολογικό δελτίο, πρόσθεσε.

Τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι και τα νεκροταφεία θα παραμείνουν κλειστά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε το δημαρχείο του Παρισιού.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ προκάλεσε καταιγίδα

Καταιγίδα προκάλεσε διακοπή σήμερα στην εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ματαιωθούν ή να καθυστερήσουν.

Αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν σήμερα το πρωί 176 από τις συνολικά τουλάχιστον 1.200 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του εθνικού ολλανδικού αερολιμένα.

Ο αριθμός των πτήσεων που ματαιώθηκαν αναμένεται να αυξηθεί καθώς η καταιγίδα θα ενισχυθεί στη διάρκεια της ημέρας με ανέμους η ταχύτητα των οποίων θα φθάνει έως και 120 χλμ/ώρα.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε επίσης ότι οι πτήσεις που δεν ματαιώθηκαν είχαν καθυστέρηση κατά μέσο όρο μιας ώρας.

Το Σίπχολ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης σε ετήσιο συνολικό αριθμό επιβατών μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.