Καλά… Χριστούγεννα για τις επιστροφές φόρων

Καλά… Χριστούγεννα για τις επιστροφές φόρων

Εμπλοκή στα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος. Δεν λειτούργησε το σύστημα διασταύρωσης ασφαλιστικών οφειλών.

Χριστούγεννα και βλέπουμε θα πάρουν τα χρήματα οι φορολογούμενοι με πιστωτικά εκκαθαριστικά, λόγω των νέων προβλημάτων που προέκυψαν στις διασταυρώσεις με τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διασταυρώσεις με τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα δεν λειτούργησε.

Αιτία; Τεχνικά προβλήματα τα οποία θα οδηγήσουν σε νέες καθυστερήσεις τη διαδικασία επιστροφής του φόρου εισοδήματος, για το σύνολο των δικαιούχων.

Η επιστροφή του φόρου τώρα σκαλώνει στις διασταυρώσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να περιμένουν μήνες με το εκκαθαριστικό στο… χέρι για να πάρουν πίσω τον φόρο εισοδήματος που τους παρακρατήθηκε.

Μετά τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, είναι αμφίβολο αν θα γίνουν επιστροφές φόρων πριν από τα … Χριστούγεννα, καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται και πάλι η παλαιότερη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία προβλέπει τον συμψηφισμό του φόρου με τον προς επιστροφή φόρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, οι διασταυρώσεις με τα Ταμεία θα είναι εφικτές μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, αν στο μεταξύ δεν προκύψουν άλλες «τεχνικές δυσκολίες».

Το «πάγωμα» μάλιστα της επιστροφής φόρου αφορά συλλήβδην τους φορολογουμένους, είτε πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες είτε για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Πηγή: news247.gr