Κάλεσμα σε γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα κάνουν ΕΒΕΑ και ΕΕΔΕΓΕ

Κάλεσμα σε γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα κάνουν ΕΒΕΑ και ΕΕΔΕΓΕ
Photo: pixabay.com
Συμβουλευτικές υπηρεσίες και χρηματοδοτικά εργαλεία σε γυναίκες επιχειρηματίες.

Ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στα προγράμματα φιλοξενίας και υποστήριξης της Θερμοκοιτίδας Θ.Ε.Α. απευθύνουν η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του Ε.Β.Ε.Α. και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ανέφερε ότι απώτερος στόχος είναι να στηριχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ πρόσθεσε πως η θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α. αποτελεί το πρώτο cluster του είδους του στην Ευρώπη που λειτουργεί από το 2014 και είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ακόμη και 50 νεοφυείς επιχειρήσεις ταυτόχρονα.

«Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία προσφέρουμε στέγαση, εξοπλισμό, δικτύωση σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, mentoring, αλλά και επενδυτικά κεφαλαία. Έχουμε παρουσία σε διεθνή startup fora και αξιοποιούμε ένα δίκτυο επενδυτικών αγγέλων. Σύμφωνα με έρευνες από τα 100 δις ευρώ χρηματοδότησης για την υποστήριξη ευρωπαϊκών start ups, μόνο το 2% αυτών των χρημάτων έφτασε σε γυναίκες επιχειρηματίες. Θέλαμε ως φορέας να κάνουμε κάτι για τη χώρα και να βοηθήσουμε ελληνικές γυναικείες ομάδες να αναπτυχθούν. Να προσφέρουμε στον τόπο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Εφραίμογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τόνισε πως από όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το Θ.Ε.Α., έχουν επωφεληθεί περί τις 400 επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 34 με τις οποίες δουλεύουν συστηματικά και ο στόχος είναι να προστεθούν 20-30 καινούριες. Διευκρίνισε πως ο μέγιστος χρόνος παραμονής στη θερμοκοιτίδα είναι οι 6 μήνες, αλλά, όπως είπε, κάθε εταιρεία έχει εξειδικευμένες ανάγκες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

«Δεν ασχολούμαστε μόνο με εταιρείες που έχουν συσταθεί, αλλά και με ομάδες ατόμων που θέλουν να κάνουν εταιρεία. Υπάρχει ειδική επιτροπή αξιολόγησης που βλέπει ποιοι πληρούν τα κριτήρια και ποιοι όχι».

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πώς βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, η κα Εφραίμογλου εξέφρασε την αισιοδοξία της κάνοντας λόγο για ένα κλίμα σταθερότητας που δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του εγχώριου επιχειρηματικού ιστού.

Ποιους αφορά:

  • Νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες στις οποίες τα μέλη τους αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.
  • Νεοφυείς καινοτόμες ΜμΕ με γυναίκες ιδρύτριες ή και συνιδρύτριες, καθώς και επιχειρήσεις στις οποίες οι γυναίκες κατέχουν την πλειοψηφία των μεριδίων/μετοχών της επιχείρησης και συμμετέχουν με ποσοστό πάνω από το 50% στην εκτελεστική διοίκηση/διαχείριση της επιχείρησης.

Οφέλη:

Τα οφέλη που εξασφαλίζουν όλες οι νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και οι νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ από τη συμμετοχή τους στη Θ.Ε.Α., περιλαμβάνουν:

  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα διοίκησης, μάρκετινγκ – προώθησης πωλήσεων, νομικών και φοροτεχνικών θεμάτων κ.ά.
  • Προώθηση συνεργειών μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων.
  • Υποστήριξη για την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια που αφορούν στη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης.
  • Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
  • Δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Διαμόρφωση κοινών ενδιαφερόντων και στόχων σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

Οι Αιτήσεις Υποβολής Πρότασης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 28η Απριλίου, 2023.

Αίτηση:

Στην ιστοσελίδα www.theathensincube.gr υπάρχουν η αίτηση υποβολής  πρότασης για την ένταξη στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., τα κριτήρια αξιολόγησης, καθώς και οι οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικά.

Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται άμεσα και με σειρά προτεραιότητας (first come, first served), από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης της Θ.Ε.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: