Κάλεσμα Τσίπρα σε κυβερνητικούς βουλευτές

Κάλεσμα Τσίπρα σε κυβερνητικούς βουλευτές

Να καταψηφίσουν το νέο πολυνομοσχέδιο ζήτησε από τους διαφωνούντες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και τους προτρέπει να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή. Τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις», ενώ εκτιμά ότι τα κυβερνητικά κόμματα καταρρέουν και στήνουν σχήματα για να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

« (…) οι βουλευτές καλούνται να συνταχτούν με τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές. Αν αυτό το κάνουν, και συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, εμείς θα το θεωρήσουμε θετικό. Εμείς τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Διότι για μας πάνω απ’ όλα είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου. Ούτως ή άλλως τα μέτρα αυτά θα καταψηφιστούν και θα τελειώσουν από τον λαό, στις 25 Μάη» τονίζει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε νέο μνημόνιο, τονίζει ότι αυτό «δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κρυφό μέχρι την κάλπη» και αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνει: « αυτό το πλεόνασμα βγήκε μέσα από τη μηχανή του κιμά. Κατακρεούργησαν την κοινωνία και τώρα πανηγυρίζουν πάνω στα ερείπια. Κρύβουν από τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές τη συμφωνία που έκαναν».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και εκτιμά ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου, θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τη σαφή αποδοκιμασία στα κυβερνητικά κόμματα, θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά».

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στην καγκελάριο Μέρκελ αν συναντιόταν μαζί της, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «(…) Θα της έλεγα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη συνολικά δικαιούνται την ίδια αντιμετώπιση που είχε η χώρα της το 1953. Και ότι ήρθε η ώρα να πάψουν να είναι οι μπαταχτσήδες της ιστορίας. Το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις είναι μια ανεκπλήρωτη ιστορική υποχρέωση, που εμείς σύντομα θα διεκδικήσουμε με τον πιο επίσημο τρόπο».

Απάντηση της κυβέρνησης
«Για άλλη μια φορά δείχνει το ποιόν του… » δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας καλεί ξανά βουλευτές να αποστατήσουν. Δεν θα του βγει και πάλι, αλλά για άλλη μια φορά δείχνει το ποιόν του…», ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο FortuneGreece