Οι καλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και επικοινωνιών

Οι καλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και επικοινωνιών

Για πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση οι υποψηφιότητες κατάφεραν να ξεχωρίσουν στα 2014 WITSA Global ICT Excellence Awards. 

Την τιμητική διάκριση τριών ελληνικών υποψηφιοτήτων, στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2014, που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του 19ου παγκόσμιου συνεδρίου πληροφορικής (WCIT 2014), που διοργανώθηκε στο Μεξικό, από το World Information Technology and Services Alliance – WITSA, ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», που υλοποίησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απέσπασε τιμητική διάκριση για την κατηγορία «Public Sector ICT Excellence Award». Στην κατηγορία «Private Sector ICT Excellence Award», βραβεύτηκε η Τράπεζα Πειραιώς για την επιτυχή ενοποίηση των συστημάτων πέντε τραπεζών.

Επίσης, τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Digital Opportunity Award» απέσπασε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πρωτοβουλία «Women and Girls Go Digital».

Ο WITSA, που αποτελεί τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο Τεχνολογίας & Υπηρεσιών Πληροφορικής διεθνώς, είναι μια κοινοπραξία 84 συνδέσμων τεχνολογίας απ’ όλο τον κόσμο και έχει θεσμοθετήσει τα WITSA Global ICT Excellence Awards, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίοι παγκοσμίως ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ.

Παράλληλα, η φετινή διοργάνωση του WCIT 2014 ανέδειξε μια ακόμα σημαντική επιτυχία για τον ΣΕΠΕ, καθώς στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών για το Executive Committee του WITSA της περιόδου 2014- 2016, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος, επανεκλέχθηκε αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη.

Σημειώνεται, ότι με τις φετινές βραβεύσεις, οι υποψηφιότητες που υποβάλλει ο ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards αποσπούν σημαντικές βραβεύσεις για πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση, καθώς το 2006 η FORTHNET βραβεύτηκε με το Private Sector Excellence Award, το 2008 η INTRALOT βραβεύτηκε με το Private Sector Excellence Award και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ με το Chairman’s Award, το 2010 η VODAFONE έλαβε τιμητική διάκριση για το «Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 απομακρυσμένους δήμους σε όλη την Ελλάδα και το 2012 διακρίθηκε η CISCO SYSTEMS HELLAS για τον Διαγωνισμό «Κάνε την Καινοτομία, Πράξη».