Καλύτερη η εικόνα στη Ζάκυνθο

Καλύτερη η εικόνα στη Ζάκυνθο
е񪡣霠󴧭 mᶹힴ񩡠ơ꽭诵 �ܢ⡴6 u㯽󴯵 2017. (EUROKINISSSI)

Αυτή τη στιγμή, οι προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής εστιάζει στο χωριό Μαριές.

 

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Ζακύνθου, καθώς μετά από ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν «συγκρατημένη αισιοδοξία» για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να περιορίσουν και να οριοθετήσουν το μέτωπο, με την κατάσταση να κρίνεται ως «αρκετά καλύτερη» σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Αυτή τη στιγμή, οι προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής εστιάζει στο χωριό Μαριές.

Στο νησί έχουν αφιχθεί πρόσθετες πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο -και συγκεκριμένα 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες- προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκονται και τρία ερπυστιοφόρα του ελληνικού στρατού, τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνης.

Από το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα έχουν αρχίσει τις ρίψεις νερού, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημιά.

Από τις φλόγες κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό σπίτι, όπου διέμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μία ταβέρνα.

Ο δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εξέφρασε την πεποίθηση πως εντός της ημέρας, η πυροσβεστική θα έχει καταφέρει να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.