Η καλύτερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική

Δείτε ποια παραλία των Επτανήσων κέρδισε τις εντυπώσεις των συντακτών της Huffington Post.

Η παραλία Ναυάγιο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού της Ζακύνθου και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου. Μια παραλία που έχει φωτογραφηθεί από εκατομμύρια τουρίστες, μια από τις καλύτερες της Ελλάδας και σύμφωνα με την Huffington Post η καλύτερη στο κόσμο.

Η εφημερίδα έκανε ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στη παραλία διευκρινίζοντας πως δε πρόκειται για μια ακόμα αμμουδιά, αλλά για την καλύτερη ακτή που μπορεί να βρει κανείς.

Η Παραλία πήρε το όνομα της από το πλοίο «Παναγιώτης» που ναυάγησε το 1982 όταν μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα το πλοίο βρέθηκε εκτός πορείας εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, και έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.

Οι ιστορίες των «παλιών», μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα μεγάλο εμπόρευμα που έπεσε στη θάλασσα και τα μέλη του πληρώματος που έδωσαν μάχη για να γλυτώσουν από την ακτοφυλακή.

Μια παραλία ερημική και προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα με βάρκες που ξεκινούν καθημερινά από τις κοντινές παραλίες της περιοχής αλλά και από την πόλη της Ζακύνθου με τα καραβάκια που κάνουν το γύρο του νησιού.

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική πρωτιά στους φετινούς καλοκαιρινούς προορισμούς

Οι δεκατρείς λόγοι που οι Κυκλάδες είναι παράδεισος

Πώς να «σκοτώσετε» τον χρόνο σας στο αεροδρόμιο

Σχετικά άρθρα