Καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης για το 2014 το «Ελευθ. Βενιζέλος»

Καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης για το 2014 το «Ελευθ. Βενιζέλος»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αναδείχθηκε ως κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των 10-25 εκατ. επιβατών στα «Best Airport Awards».

Ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για το 2014 βραβεύτηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών, στο πλαίσιο των 10ων «Best Airport Awards» που απονεμήθηκαν χθες στη Φρανκφούρτη.

Η σημαντική αναγνώριση ήρθε από το φετινό ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International – Europe), αφού ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεχώρισε στην αξιολόγηση των κριτών για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του «σε ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων», καθώς και «για το εξαιρετικό αναπτυξιακό έργο του για την ανάκαμψη της κίνησης στην αγορά της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερη προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών του».

«Έχει εξαιρετική σημασία το γεγονός ότι διεθνείς φορείς με κύρος τοποθετούν στην κορυφή της Ευρώπης το αεροδρόμιο της Αθήνας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ελληνική επιτυχία που όχι μόνο αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας, αλλά παράλληλα αντανακλά στο διεθνές περιβάλλον την προσήλωση και συμβολή μας στην ανάκαμψη και στην ευρύτερη προβολή της πόλης και της χώρας μας», δήλωσε ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε από το ACI-Europe με το βραβείο «Eco-Innovation Award», που συνιστά εξαιρετική διάκριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου σε έναν ακόμη σημαντικό τομέα των δραστηριοτήτων του.

Αναλυτικά, τα βραβεία:

-Στην κατηγορία 1-5 εκ. επιβατών: London City Airport

– Στην κατηγορία 5-10 εκ. επιβατών: Stuttgart Airport

– Στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

– Στην κατηγορία άνω των 25 εκ. επιβατών: Barcelona El Prat Airport

– Eco-Innovation Award: Oslo Airport

Διαβάστε ακόμη:

Οι μεγάλοι σεφ «προσγειώνονται» στα αεροδρόμια

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2014

Σε ποια διεθνή αεροδρόμια θα βρείτε δωρεάν Wi-Fi

Οι πρωταθλήτριες των αιθέρων