Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου είναι… γιαπωνέζικο!

Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου είναι… γιαπωνέζικο!

Ιαπωνικής προελεύσεως το καλύτερο ουίσκι του κόσμου σύμφωνα με τον βρετανικό οδηγό ποτών.

 

Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου είναι γιαπωνέζικο, σύμφωνα με έναν αξιοσέβαστο βρετανικό οδηγό ποτών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στα δέκα πρώτα της κατάταξης δεν περιλαμβάνει ούτε ένα «αυθεντικό» σκωτσέζικο ουίσκι.

Το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 χαρακτηρίζεται «δυνατό, ξηρό, στρογγυλό σαν μπάλα του μπιλιάρδου» από τη Βίβλο του Ουίσκι, του Τζιμ Μάρεϊ, όπου καταγράφονται όλα τα ουίσκι που κυκλοφορούν στον κόσμο.

Δύο αμερικάνικα μπέρμπον, τα William Larue Weller και Sazerac Rye 18 Year Old καταλαμβάνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση του καταλόγου, αντίστοιχα.

Το πρώτο γιαπωνέζικο αποστακτήριο ουίσκι ιδρύθηκε στην περιοχή του Κιότο τη δεκαετία του 1920 με τη βοήθεια του Μασατάκα Τακετσούρου ο οποίος είχε σπουδάσει στη Γλασκώβη και επέστρεψε στη χώρα του μαζί με την Σκωτσέζα σύζυγό του.

Στην εισαγωγή του οδηγού, ο Τζιμ Μάρεϊ τονίζει ότι οι ποτοποιίες θα πρέπει να σταματήσουν να επαναπαύονται στις δάφνες τους. «Πού πήγαν τα σύνθετα ουίσκι; Πού είναι εκείνα τα μίγματα που προσέφεραν απίστευτα βαθιές γεύσεις;» διερωτάται, καλώντας τους παραγωγούς «να δείξουν λίγη ταπεινότητα και να επιστρέψουν στα βασικά, να καταλάβουν ότι κάτι τους λείπει».